1.7 C
De Bilt

Gratis ijsjes voor iedereen in Breda!

Gemeente Breda – ook figuurlijk de warmste stad van Nederland te zijn. Daarom trakteert City marketing Breda bewoners en bezoekers bij het centraal station en in de hele binnenstad op gratis ijs.

A warm welcome in the coolest city

Breda is met zo’n 180.000 inwoners één van de tien grootste gemeenten van het land en staat bekend als de meest gastvrije, meest leefbare en warmste stad van Nederland. Daarom worden op donderdag 2 augustus inwoners en bezoekers van Breda getrakteerd op een heerlijk ijsje met daarop de tekst ‘A warm welcome in the coolest city’. De ‘IJs Tour’ start tussen 12:00 en 12:30 uur op de Willemstraat bij het centraal station en daarna fietst City marketing Breda met herkenbare bakfietsen door de binnenstad om de gratis ijsjes uit te delen, totdat de ijsjes op zijn.

De Beste Binnenstad van Nederland

Tot 2020 mag Breda de titel Beste Binnenstad van Nederland dragen. Funshoppers, natuurliefhebbers, bourgondische genieters, kunstminnaars, sportfanaten, ondernemers, bierfreaks, muziekliefhebbers, cultuurkenners, fietsers, wandelaars en dagjesmensen: Breda is voor iedereen een geweldige ervaring. De stad staat tevens bekend om de vele horeca in en rond het centrum. Met name in de binnenstad en de wijk Ginneken struikel je letterlijk over de restaurantjes, kroegen en terrassen in allerlei soorten, met voor ieder wat wils.

historische waarde

Ook op het gebied van architectuur heeft Breda veel te bieden. Historische gebouwen gaan hand in hand met ontwerpen van hedendaagse architecten, zoals het Chassé Theater (Herman Hertzberger), de nieuwe binnenstadswijk Chassé Park (Rem Koolhaas) en Mezz “concerts&dance” (Erick van Egeraat). Daarbij heeft Breda een keur aan winkels om je vingers bij af te likken. Niet zo gek dus dat Breda tot 2020 de titel Beste Binnenstad van Nederland mag dragen! Op 2 augustus wacht alle bezoekers dus een extra warm welkom met een verkoelend ijsje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio