10.2 C
De Bilt

Wethouder Greetje Bos wordt raadsheer bij het Gerechtshof in Den Bosch

Breda – Greetje Bos (VVD) stopt op 13 januari 2022 als wethouder in Breda. Ze wordt raadsheer (rechter in hoger beroep) bij het Gerechtshof in Den Bosch.  

Greetje Bos is één van de drie VVD-wethouders in het college van Breda. Als zodanig is ze sinds 2018 verantwoordelijk voor Leefbaarheid, Wijkveiligheid, Financiën en Energie. Ze heeft zich als wethouder bovendien hard gemaakt voor parkeren, buurtpreventie en de strijd tegen huiselijk geweld waarbij in het bijzonder de daderaanpak onderscheidend is. Ook was ze de afgelopen jaren actief als lid van de Stuurgroep Meldpunt Crisiszorg, de Stuurgroep Veilig Thuis en voorzitter van de RES West-Brabant.   

Greetje Bos Authentiek bestuurder

Paul Depla, burgemeester Breda: ‘Breda verliest een authentiek bestuurder. Met haar kennis en ervaring van buiten Breda is Greetje van grote waarde geweest voor Breda. Een bestuurder met een sterk inhoudelijke drive, die staat voor het klimaat en met haar ervaring een unieke kijk heeft op wat nodig is om onze wijken en buurten weerbaarder te maken. Greetje zoekt in alles wat zij doet de echtheid. Zij heeft ons als college de afgelopen jaren energiek verrijkt. Haar vrouwelijk leiderschap en verbindende kracht hebben nieuw elan aan het gemeentebestuur gegeven. Daarvoor zijn wij haar grote dank verschuldigd.’

Kracht in mensen

Greetje Bos: ‘Ik kijk met veel dankbaarheid en goede herinneringen terug op bijna 4 jaar gemeentepolitiek in Breda. Ik heb als wethouder altijd de kracht in mensen voor ogen gehouden. Zo  heb ik mijn wethouderschap de afgelopen jaren vormgegeven. Er is onnoemelijk veel gebeurd in die periode. Ik noem de RES West-Brabant die onder mijn voorzitterschap is vastgesteld. De transitievisie warmte die ver af is en die de gemeenteraad het eerste kwartaal 2022 bespreekt.

Buurtpreventie

De ontwikkeling die Buurtpreventie maakte in kwantiteit en kwaliteit, met de preventieve aanpak van cybercrime. Het ingewikkelde dossier van geweld achter de voordeur, waarbij we als Breda heel trots mogen zijn op de ex-pleger aanpak. En natuurlijk parkeren en parkeerregulering. Vaak het onderwerp van gesprek, maar waar we samen met Bredanaars veel wisten te bereiken in het verhogen van de leefbaarheid.’

Gerechtshof

Het gerechtshof in Den Bosch behandelt de zaken die in hoger beroep komen in het ressort Den Bosch. Daaronder vallen de rechtbanken Zeeland-West Brabant, Oost-Brabant en Limburg. Greetje Bos zal vanwege haar kennis en ervaring worden ingezet in de strafsector.

spot_img

1 REACTIE

  1. komt dat mooi uit, ik was een gedupeerde in een rechtszaak die zij als officier van justitie heeft behandeld en hoger beroep instelde. dit heeft nooit plaats kunnen vinden bij het gerechtshof van ‘s-Hertogenbosch. kan ze dit direct aanpakken. wand in deze zaak zijn wel heel veel fouten gemaakt. dit is je kans om het goed te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio