22.7 C
De Bilt

Groene vlag en afvalgrijpers voor Markland College

Zevenbergen – Uit handen van Anna Vanderveen, programmaleider Eco-Schools, ontvingen de leerlingen van het Zevenbergse Markland College op 15 april de tweede Groene Vlag voor hun voortdurende inzet voor duurzaamheid in de school. Voor hen kon de duurzame thema-week niet mooier beginnen. Wethouder Jack van Dorst completeerde het feest met de overhandiging van 60 afvalgrijpers.

“Het Markland College Zevenbergen en in het bijzonder de werkgroep duurzaamheid
hebben hard gewerkt om de school meer duurzaam te maken”, constateerde de audit-commissie van Eco-Schools tevreden toen zij op 3 april de school bezocht. Met dit oordeel verdient het Zevenbergse Markland voor de tweede maal de Groene Vlag van Eco-Schools, het prestigieuze keurmerk voor duurzame scholen.

Verantwoordelijkheid nemen

Wethouder Jack van Dorst maakte van de gelegenheid gebruik om de brugklasleerlingen 60 afvalgrijpers te overhandigen, die ze gaan gebruiken voor hun duurzame activiteiten. “Zwerfafval is een grote ergernis voor veel mensen. Het is een verantwoordelijkheid van ons allemaal om onze gemeente schoon te houden. Daarom ben ik ook zo blij met dit soort initiatieven. Niet alleen knapt de omgeving ervan op, het zet mensen ook aan het denken over hun eigen rol, doordat de leerlingen er in hun eigen omgeving over praten en mee bezig zijn. Zo grijpen we kansen met de afvalgrijpers!”

Voorloper

Het Markland College Zevenbergen is sinds 28 juni 2016 in het trotse bezit van de Groene Vlag van Eco-Schools, het belangrijkste keurmerk voor duurzame scholen en internationaal erkend door de Verenigde Naties. Het college was de eerste school voor voortgezet onderwijs in Noord-Brabant die destijds de Groene Vlag kreeg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio