2.1 C
De Bilt

‘Held van Breda’ uitreiking 3 jeugdlintjes 2018

Breda – Vandaag, 20 november, op de dag van de rechten van het kind, zet Breda voor de eerste keer haar jeugdhelden in het zonnetje. Uit de 6 voordrachten zijn er door de jury 3 Bredase jeugdhelden gekozen. Zij hebben voor een bijzondere prestatie van burgemeester Paul Depla en Marianne de Bie, wethouder jeugd, het lintje met de titel “Held van Breda” ontvangen. Met dit initiatief wil de gemeente Breda speciale aandacht voor jongeren die zich het afgelopen jaar hebben ingezet om Breda een nog mooiere en sociale plek in Nederland te maken.

Cato van de Vijver (10 jaar)

– Is de strijd aangegaan met zwervend plastic tijdens de World Cleanup Day.
Cato heeft oog voor haar omgeving en zet zich in voor het milieu. Een gevleugelde uitspraak van haar: “Er is veel te veel plastic soep, daar wil ik iets aan doen”. Niet alleen in Princenhage, maar over de gehele wereld. Cato dacht er niet alleen over na, maar ze kwam in actie. Zo heeft zij posters gemaakt en opgehangen in de wijk en mailtjes verstuurd voor een opruimactie in Princenhage. Ook heeft ze de actie aangemeld op diverse websites, waaronder Young Impact. Daarmee won ze al 100 ijsjes die ze heeft ingezet om extra hulptroepen te lokken. Samen met tientallen mensen is ze met prikkers en zakken op pad gegaan en heeft ze voor de World Cleanup Day op 15 september jl. meer dan 125 kilo vuil verzameld. Cato toont doorzettingsvermogen en is een voorbeeld voor anderen en zet de actie door.

jeugdhelden
Donita Vissers (11 jaar)

– Deed een oproep voor een nieuwe nier voor haar moeder
Er zijn vele ondersteunende verklaringen ontvangen voor Donita. Donita wilde voor haar moeder heel graag een donornier regelen en deed een oproep via social media en de kranten. Donita is een zorgzaam, lief, behulpzaam meisje en een echte doorzetter. Toen haar moeder bleef sukkelen met haar gezondheid – ze onderging eerder al een niertransplantatie en een alvleeskliertransplantatie welke beide werden afgestoten – nam Donita het initiatief en ging op zoek naar een nieuwe nier. Donita toont doorzettingsvermogen en is een voorbeeld voor anderen.
Donita’s moeder heeft uiteindelijk een nieuwe nier gekregen: https://www.bndestem.nl/breda/eindelijk-een-nieuwe-nier-voor-bredase-cindy-schaerlackens~a7289599/

Siem Bartels (17 jaar)

– Is al ruim 5 jaar vrijwilliger bij kinderboerderij Wolfslaar
Siem is een vrolijke, hulpvaardige, hardwerkende jongen. Hij had al jong in zijn hoofd om bij de kinderboerderij te gaan werken en zodra hij 12 jaar oud was (de leeftijd waarop dit is toegestaan) is hij elke zaterdag en sinds een paar jaar ook op zondag als vrijwilliger aan de slag bij kinderboerderij Wolfslaar. Ook tijdens vrijwilligersuitjes of evenementen zoals de schaapscheerdag en geitenkeuringen is Siem aanwezig en werkt hij hard mee. Hij heeft zelf ook veel huisdieren en leert op de boerderij hoe hij zijn huisdieren de beste verzorging geeft. De boerderij is een beetje zijn tweede thuis geworden. Siems reactie op het lintje: ‘Dat hoeft toch niet, wat ik doe is toch gewoon?’ Dat was nu juist de reden om daar wel aandacht aan te besteden! Het is natuurlijk helemaal niet zo gewoon om met zoveel plichtsbesef, toewijding en verantwoordelijkheidsgevoel elke weekend op de boerderij klaar te staan!
Kijk voor meer informatie over deze kersverse Helden van Breda op: www.breda.nl/held

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio