13.6 C
De Bilt

Inclusive festival: startmoment om mee te denken over inclusie in Oosterhout

Zaterdag 13 mei van 14.00 tot 20.00 uur is het Inclusive festival in het Floraliapark. Iedereen is welkom en toegang is gratis. Het belooft een leuke dag te worden. Zo zit de dag vol met workshops, lezingen en entertainment. Wethouder van der Zanden is namens de gemeente aanwezig. Hij opent het festival en gaat in gesprek met de bezoekers. Het Inclusive festival is voor de gemeente Oosterhout het startschot om met inclusie aan de slag te gaan.

Wat betekent inclusie voor de inwoner?

Komende jaren gaat de gemeente Oosterhout actief aan de slag met inclusie. De Oosterhoutse samenleving bestaat uit verschillende en vele individuen, maar samen zijn we één. Door op verschillende momenten in gesprek te gaan met inwoners en hen bij het proces te betrekken, hoopt de gemeente het thema inclusie breder te trekken en beter aan te sluiten op de behoeftes van de inwoner. Wethouder van der Zanden vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen en zich veilig, thuis en gelukkig voelt in de gemeente Oosterhout.

Inclusive festival

“In Oosterhout moet iedereen vrij zijn om te zijn wie je wil zijn. Om eruit te zien hoe jij dat wilt. Of om te houden van wie je wilt. We zijn allemaal verschillend, maar horen er allemaal bij. Voordat we aan de slag gaan met de inhoud en het opstellen van beleid, is het belangrijk om in gesprek te gaan met de inwoner over een inclusieve samenleving. Iedereen heeft een stem, die stem en mening willen we graag horen. Op het Inclusive festival halen we de eerste input op. Kom zaterdag 13 mei naar het Floraliapark en deel je mening,” aldus de wethouder Inclusie.

Samen meer voor elkaar

Door samen in gesprek te gaan tijdens het festival en thema’s als de LHBTI-community  bespreekbaar te maken, hopen de initiatiefnemers van het festival taboes te doorbreken en mensen dichter bij elkaar te brengen. Volgens de initiatiefnemers van het festival komen stereotypering en vooroordelen nog te vaak voor bij de LHBTI-community.

De gemeente Oosterhout ondersteunt graag het festival en is ook aanwezig om met bezoekers in gesprek te gaan over het onderwerp. Op het festival deelt de gemeente ansichtkaarten uit met een QR-code erop. Via de QR-code kunnen bezoekers een enquête invullen. Iedereen is welkom, samen creëren we een inclusieve samenleving. Oosterhout meer voor elkaar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio