3.6 C
De Bilt

Initiatief ‘Buurtgezinnen’ start in september: Steungezinnen en coördinator gezocht!

Het maatschappelijke en laagdrempelige initiatief ‘Buurtgezinnen’ start per september 2022 in de gemeente Drimmelen. Het is gebaseerd op de gedachte: opvoeden doen we samen. Met deze gezinnen wordt een gezin dat wat steun kan gebruiken bij de opvoeding van de kinderen (vraaggezin) gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezin). Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast. De hulp is alledaags en gelijkwaardig.

Coördinator gezocht voor Buurtgezinnen

Voor dit initiatief zijn we samen met de gemeente Geertruidenberg nog op zoek naar een coördinator voor onze 2 gemeenten. Die coördinator koppelt gezinnen aan elkaar en begeleidt deze gezinnen gedurende langere tijd. Interesse in deze functie? Kijk dan op www.buurtgezinnen.nl/coordinator-drimmelen-en-geertruidenberg/.

Aanmelden als vraaggezin of als steungezin

Naast de coördinator zijn we natuurlijk ook op zoek naar steungezinnen die graag anderen willen ondersteunen, op vrijwillige basis. Na de start van de nieuwe coördinator voor Drimmelen en Geertruidenberg kan aanmelden, zowel voor vraaggezinnen als steungezinnen, gemakkelijk via hun website. Tot die tijd kunnen gezinnen die zich op willen geven als vraag- of steungezin zich aanmelden bij regiocoördinator Selma van Zeeland via selma@buurtgezinnen.nl of 06-46591683.

Meer weten?

Lees het volledige bericht op drimmelen.nl/nieuwsoverzicht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio