3.2 C
De Bilt

Integrale controle ondermijnende criminaliteit goed verlopen

Op 15 februari hielden diverse overheidsdiensten controles bij verschillende bedrijven en woningen in de gemeente Moerdijk. Zij controleerden onder andere op brandveiligheid, rechtmatige bewoning, naleving van vergunningen (milieu- en bouwvoorschriften), invoer van goederen en accijnzen. Er is een aantal kleine overtredingen geconstateerd. De integrale controle is de eerste controle in 2024.

De focus tijdens deze dag was het in beeld brengen van verschillende locaties, waarbij zowel woningen als bedrijven zijn gecontroleerd. Tijdens alle controles werd medewerking verleend, waardoor de controles snel en effectief konden worden uitgevoerd.

Er zijn geen bijzonderheden geconstateerd. In een paar gevallen bleken brandblussers niet gekeurd. Verder nam de douane op een locatie monsters uit brandstoftanks om te controleren of de inhoud van de tanks rode of witte diesel bevat. De monsters zijn meegenomen voor analyse.

Integrale controle

Integrale AanpakTijdens integrale controles werken verschillende overheidsdiensten samen. Doordat iedere dienst met eigen bril naar een situatie kijkt kan een goed beeld worden gevormd van de gecontroleerde locaties. Tijdens deze controle werkten gemeente, Omgevingsdienst, en Douane samen en werden zij ondersteund door de politie. In totaal waren zo’n 20 mensen in touw en zijn zo’n 20 locaties bezocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio