16.6 C
De Bilt

Inzameling oud papier 2023 op werkdagen: download de app

Vanaf 1 januari is de inzameling van oud papier in de gemeente Drimmelen op werkdagen in plaats van op zaterdag. Door deze wijziging kan er geen papieren afvalkalender meer gemaakt worden. Inwoners kunnen via de afval- en meldingsapp van de gemeente of via de website vanaf 12 december zien welke ophaaldagen er in 2023 gelden voor hun adres.

Niet meer met vrijwilligers oud papier inzamelen

Jarenlang hebben verenigingen en vrijwilligers de oud papier inzameling in Drimmelen op zaterdagen verzorgd samen met afvalinzamelaar Renewi. Het bleek voor veel verenigingen steeds moeilijker hiervoor de vrijwilligers te vinden. Er is daarom een uitsluitend recht aan een publieke instantie, de gemeente Breda, verleend. Wethouder Harry Bakker: “We gaan de vrijwilligers uiteraard bedanken voor hun jarenlange inzet en de verenigingen krijgen daarnaast ook nog financiële tegemoetkoming als waardering hiervoor.”

Gemeente Breda

De gemeente Breda gaat per 1 januari 2023 het oud papier en karton van de gemeente Drimmelen en Geertruidenberg inzamelen met een schone elektrische inzamelwagen. Wethouder Harry Bakker licht toe: “We kiezen hiermee voor een efficiëntere en duurzame oplossing. Een mooie samenwerking met de gemeente Breda en Geertruidenberg. Daarnaast blijft het voor inwoners gratis, net als het inleveren van oud papier bij de Milieustraat.”

Afvalkalender digitaal

Voor 2023 verspreidt de gemeente geen papieren afvalkalender meer. Vanwege de samenwerking vindt er een nieuwe indeling van de routes plaats. Deze kunnen niet weergegeven worden in één jaaroverzicht voor alle 11.000 adressen. Wie wil weten wanneer papier en ander afval buiten moet worden gezet kan dit vinden met de gemeenteapp (gemeente Drimmelen) voor afval en meldingen en op de website. Wie de app gebruikt kan een waarschuwing instellen over welk soort afval je de volgende dag buiten moet zetten. Wie niet werkt met een smartphone kan met behulp van de website
vanaf 12 december een jaarkalender printen of downloaden door het invoeren van postcode en huisadres.

3 REACTIES

 1. Die digitale kalender klopt voor papierinzameling voor geen ene meter! Gewoon weer eens helemaal ruk, die communicatie van de gemeente. Prutswerk.

 2. Zeer onduidelijk wanneer er oud papier opgehaald word in de gemeente drimmelen.
  De digitale kalender correspondeert niet met de ophaaldagen.
  Klopt inderdaad voor geen meter.
  Moeilijk hè.

 3. Het bedrijf dat het oud papier ophaalt heeft niet door dat de Sluizeweg uit 2 delen bestaat.
  Ze laten het papier staan in het gedeelte Sluizeweg vanaf de drimmelenseweg tot aan de rotonde . Niet 1 keer maar altijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio