15.5 C
De Bilt

Inzamelpunt Oekraïne op gemeentewerf Oosterhout overvol en stopt tijdelijk

Op woensdag 16 maart is de gemeente gestart met inzamelen van goederen voor Oekraïense vluchtelingen, zoals kleding, speelgoed, kookgerei en meubels bestemd voor de inrichting van de opvanglocaties in Oosterhout. Na een overweldigend aanbod van veel enthousiaste bewoners is de overvolle inzamelloods op de gemeentewerf op zaterdagmiddag 19 maart om 16.00 uur voorlopig gesloten.

Na inzamelen eerst alles inventariseren

De komende week gaat de gemeente alles inventariseren en kijken wat er nog nodig is. Waarschijnlijk gaat daarna de inzameling weer van start met hele specifieke vragen voor spullen die nog ontbreken.

Dankbaar voor alle bruikbare spullen

De gemeente is heel dankbaar dat iedereen zo enthousiast heeft gereageerd en mooie en bruikbare spullen is komen brengen. De goederen voor de inrichting gaat de gemeente verdelen over de opvanglocaties. De Oekraïense gezinnen zullen dankbaar gebruik maken van het gegeven speelgoed en kleding. In het Amphia ziekenhuis aan de Pasteurlaan worden nu al vluchtelingen opgevangen. Begin april is ook een deel van het stadhuis klaar voor de ontvangst van Oekraïense gezinnen.

Meer informatie voor mensen die willen helpen

De gemeente heeft op oosterhout.nl/oekraine een overzicht gemaakt waar mensen zich kunnen melden die willen helpen of doneren. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio