15.6 C
De Bilt

Bredase en Zundertse jongeren fiksen ‘hun shit’

Breda/Zundert – Fiks helpt jongeren tussen de 16 en 27 jaar van ‘ik-weet-niet-wat-ik-wil’ naar ‘shit-dit-vind-ik-chill’. Voor een half jaar gaan zij maximaal 20 uur per week aan de slag met werken voor een ander, wat resultaat oplevert voor zichzelf. Fiks is de Bredase en Zundertse uitwerking van de landelijke maatschappelijke diensttijd. Naast partners Surplus Welzijn en Starters4communities worden ook andere partijen uit de samenleving betrokken bij het project. Jongeren geven zelf invulling aan het programma.

Jongeren willen samen aan de slag

Weten wat je wil,  in deze wereld vol aanbod en kansen – waarin je cool moet zijn én doen – kan ingewikkeld zijn voor jongeren. Uit een rondgang in Breda en Zundert blijkt wat jongeren in ieder geval wel willen: samen onderzoeken, samen bouwen en werken aan een betere toekomst vol impact. Voor een ander en zichzelf.

“Wat jij wil. Dat is Fiks.”

Jongeren melden zich aan voor Fiks en worden in contact gebracht met een organisatie, waar ze zich maatschappelijk voor in gaan zetten. Een halfjaar vol inspiratie, trainingen, workshops én werken voor een ander. Iets goeds doen voor de maatschappij. Door actief bezig te zijn met coaching, talentontwikkeling én cursussen en trainingen waarin de jongeren leren impact te maken, fiksen ze het vanzelf. Het eerste programma start in september.

Jongeren geven zelf invulling aan het programma

Gemeenten Breda en Zundert doen mee aan de landelijke maatschappelijk diensttijd. Dit is een programma van de overheid waar jongeren worden uitgedaagd om iets goeds te doen voor de maatschappij. Elke gemeente geeft hier zelf vorm aan. In Breda en Zundert hebben de jongeren hier zelf invulling aan gegeven.

Gefikst – Foto: © Maatschappelijke Diensttijd Gemeente Zundert en Breda – FIKS.

Lancering campagne

Vandaag start de campagne voor Fiks met de lancering van de website ikwilfiks.nl én een  inspiratie video. Jongeren tussen 16 en 27 jaar die iets willen doen voor een ander met betekenis voor zichzelf of organisaties die jongeren een kans willen bieden iets voor de maatschappij én zichzelf te doen, gaan naar ikwilfiks.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio