8.8 C
De Bilt

Gratis keukenbakje voor GFT+E afval af te halen op 2 juli

Made/Lage Zwaluwen – In 2021 is de gemeente Drimmelen gestart met de campagne ‘Bak bewust’, waarbij het zorgvuldig omgaan met afval en het aanbieden in de juiste (afval)bak centraal staat. De campagne bestaat uit een aantal onderdelen en acties, zoals bewustwordingscampagnes en het uitdelen van een gratis keukenbakje om het scheiden van GFT+E afval (= groente-, fruit- en tuinafval + etensresten) gemakkelijker te maken. Op zaterdag 2 juli 2022 deelt de gemeente deze handige bakjes gratis uit aan haar inwoners, zo lang de voorraad strekt.

Twee uitdeelpunten

Wethouder Harry Bakker (afval): “Door samen op de juiste manier om te gaan met afval kunnen we meer recyclen en besparen we grondstoffen. En we doen het in de gemeente Drimmelen al erg goed, maar het kan altijd beter! Dus maak gebruik van deze actie en kom zaterdag langs voor uw gratis keukenbakje. Erg handig voor tijdens het koken en na het eten van uw dagelijkse portie fruit bijvoorbeeld!”


Ophalen is mogelijk op de volgende tijden en locaties:
• 10.00 – 12.00 uur Albert Heijn in Made
• 13.00 – 15.00 uur Jumbo in Lage Zwaluwe

Voorwaarden

De keukenbakjes worden uitgereikt zo lang de voorraad strekt, op = op en maximaal 1 per adres

Gemakkelijk afval scheiden met een keukenbakje

Dus waar laat u vanaf nu de aardappelschillen, een klokhuis of afgekloven maiskolven? Simpel! In een geventileerd bakje. Door dit afval gescheiden aan te bieden kan er later compost van worden gemaakt. Dit is beter voor het milieu. Daarnaast droogt het afval uit doordat een keukenbakje geventileerd is. Dit voorkomt stank en condens. Het keukenbakje leegt u gemakkelijk, met composteerbaar zakje en al, in de groene bak (of ondergrondse container).

Het keukenbakje voor GFT+E afval is onderdeel van de campagne ‘Bak Bewust’ waarin o.a. het scheiden van afval in de gemeente onder de aandacht wordt gebracht. Kijk voor meer informatie op: drimmelen.nl/bak-bewust-campagne

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio