15.5 C
De Bilt

Koning heropent Kasteel van Breda

Koning Willem-Alexander heropent dinsdagochtend 8 november het Kasteel van Breda, dat al sinds 1828 onderdak biedt aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA). Op de KMA worden de toekomstig officieren (cadetten) voor de Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht en Koninklijke Marechaussee opgeleid. Tijdens de heropening staan onderwijs en vorming van de toekomstige officieren centraal.

Kasteel van Breda

De Koning spreekt onder meer met cadetten over tradities en hun ervaringen in de opleiding. Daarnaast geeft het Rijksvastgoedbedrijf een rondleiding over innovatieve aanpassingen die zijn gemaakt in het historische gebouw.

Jaarlijks studeren ongeveer 350 officieren af aan de KMA, waarna zij starten op functies binnen de hele krijgsmacht. De KMA is onderdeel van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA). De opleidingen van de NLDA ondersteunen de leiders van de krijgsmacht bij het (verder) ontwikkelen van kennis en karakter om effectief leiding te geven in elke missie, waar ook ter wereld.

Het Kasteel van Breda was vanaf de 15e eeuw eigendom van het Huis Nassau. In 1828 schonk Koning Willem I het kasteel aan de Koninklijke Militaire Academie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio