15.8 C
De Bilt

Kruispunt Dijkgraaf den Dekkerweg – Zandsteeg wordt verkeersveiliger ingericht. Dijkgraaf den Dekkerweg zes nachten afgesloten

Gemeente Altena maakt het kruispunt Dijkgraaf den Dekkerweg – Zandsteeg nabij Werkendam veiliger door de aanleg van een brede middenberm. Hiervoor zijn verschillende werkzaamheden nodig tussen maandag 3 juni en vrijdag 19 juli 2024. Met de aanpassing van het kruispunt wordt het oversteken van de drukke Dijkgraaf den Dekkerweg veel overzichtelijker voor onder meer bewoners en ondernemers van de Schans. Het ontwerp van de nieuwe kruising is in samenspraak met de omwonenden tot stand gekomen en wordt mede gefinancierd door Provincie Noord-Brabant. Samen met enkele omwonenden en regiodirecteur Eric van Avendonk van aannemer BAM Infra stond wethouder Hans Tanis vandaag stil bij dit moment en werd de herinrichting symbolisch gestart.

Waarom zijn de werkzaamheden nodig

Al lange tijd is door inwoners en ondernemers aandacht gevraagd voor het verbeteren van de verkeersveiligheid en de doorstroming bij het kruispunt van de Dijkgraaf den Dekkerweg en de Zandsteeg. Met name het oversteken van het kruispunt zorgt, mede door de toegenomen verkeersdruk, voor onveilige situaties. Met de aanleg van een brede middenberm wordt het voor weggebruikers mogelijk om het kruispunt in twee fases over te steken, ook voor langere voertuigen. Dit zal de doorstroming van het verkeer verbeteren. De gemeente voert momenteel tevens onderzoek uit naar een nieuwe ontsluitingsweg in Werkendam Noord. Deze ontsluitingsweg zal het verkeer van de Dijkgraaf den Dekkerweg nog verder ontlasten.

thumbnail?sz=w1920&id=1Qx9gngE2Zro IU8gfY T47BLLGQFUNuo&sz=w1024
Start werkzaamheden Dijkgraaf den Dekkerweg, dhr Voor den Dag, Hans Tanis, Eric van Avendonk Foto: gemeente Altena

Wethouder Hans Tanis: “Het aanpakken van het kruispunt is al jarenlang een wens van inwoners en ondernemers in de omgeving. Ik ben heel blij dat we samen met hen tot een maatregel zijn gekomen. Deze aanpak draagt, naast het verbeteren van verkeersveiligheid, bij aan het verbeteren van de leefbaarheid en bereikbaarheid van Werkendam in het algemeen en de bedrijven en woningen aan De Schans in het bijzonder.”

Tijdelijke verkeersmaatregelen en wegafsluitingen

De werkzaamheden aan het kruispunt vinden plaats vanaf maandag 3 juni tot en met vrijdag 19 juli Dat gebeurt overdag, maar ook regelmatig ’s nachts. In de periode van werkzaamheden worden verschillende verkeersmaatregelen getroffen om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren en verkeershinder op deze drukke toegangsweg naar Werkendam te beperken. Overdag blijft de Dijkgraaf den Dekkerweg altijd in twee richtingen toegankelijk voor het verkeer tussen de A27 en Werkendam. Tijdens zes nachten zal de Dijkgraaf den Dekkerweg wel volledig afgesloten zijn. Er is daarbij rekening gehouden met de weekendafsluiting van de A27 van 21 tot 24 juni. Op zondagen zal er niet worden gewerkt.

Verkeershinder Zandsteeg

Op de Zandsteeg zullen de werkzaamheden zorgen voor iets meer verkeershinder. Het gaat hierbij om de volgende afsluitingen:

  • Vanaf maandag 10 juni tot en met vrijdag 19 juli is de Zandsteeg tussen de Dijkgraaf den Dekkerweg en de Schans voor alle verkeer dicht. Het oversteken van de Dijkgraaf Den Dekkerweg is tijdens deze periode niet mogelijk, ook niet voor (brom)fietsers en voetgangers
  • Vanaf maandag 24 juni tot en met vrijdag 19 juli het niet mogelijk om vanaf de Zandsteeg, komende vanaf Nieuwendijk, linksaf te slaan richting Werkendam. Verkeer vanuit Nieuwendijk richting Werkendam dient eerst te keren op de Tol, bij de rotonde voor het bustransferium
  • Vanaf maandag 24 juni tot en met vrijdag 19 juli is het niet mogelijk om vanaf de Dijkgraaf den Dekkerweg, komende vanaf de Tol/A27, linksaf de Zandsteeg af te slaan richting Nieuwendijk. Verkeer richting Nieuwendijk dient door te rijden tot de rotonde bij de Borcharenweg en daar te keren

Nachtafsluitingen Dijkgraaf den Dekkerweg

Tijdens een zestal avonden/nachten is de Dijkgraaf den Dekkerweg volledig afgesloten tussen de Tol/A27 en de Borcharenweg/Grote Waardweg. Verkeer van en naar Werkendam wordt dan omgeleid via Sleeuwijk. De data van de afsluitingen en de omleidingsroutes worden met borden aangegeven. Deze informatie is ook te vinden op www.gemeentealtena.nl/dijkgraafdendekkerweg.

Bereikbaarheid Kersenkraam

Tijdens de werkzaamheden is de kersenkraam op de hoek Zandsteeg – Dijkgraaf den Dekkerweg voor (brom)fietsers alleen bereikbaar via de Zandsteeg vanuit Nieuwendijk. Per auto blijft de kraam ook vanaf de Dijkgraaf den Dekkerweg bereikbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio