15.6 C
De Bilt

Kunstwerk ‘ConnecTable’ officieel onthuld; ConnecTable stimuleert verbinding tussen mensen

Wethouder Marike de Nobel onthulde op maandag 27 maart het kunstwerk ConnecTable van startend ontwerper Elodie Zwart. Het kunstwerk is te vinden in de centrale hal, rechtervleugel van het Amphia Ziekenhuis. De ConnecTable daagt bezoekers uit de blokken in een patroon te schuiven. Deze interactieve tafel is ontworpen om verbinding tussen mensen te stimuleren. 

Taal vormt geen barrière omdat de tafel visueel werkt. Elodie Zwart: “Ik geloof dat er voor iedereen een plek is binnen de maatschappij. Het ontwerp is daarom bewust opgebouwd uit vierkantjes, die het hokjesdenken van de maatschappij verbeelden. Hoeveel we ook blijven schuiven en iedereen een andere definitie van mooi heeft, het past uiteindelijk altijd.”

Breda is een gastvrije stad en wil vanuit die gedachte mensen met elkaar in contact en in verbinding brengen. Daarnaast geeft Breda jonge kunstenaars graag een kans zich verder te ontwikkelen. De gemeente Breda heeft KOP, de kickstarter voor kunst- en designtalent, daarom gevraagd een student 6 maanden na het afstuderen verder te begeleiden om zo een afstudeerproject met dit thema verder te ontwikkelen.

Wethouder Marike de Nobel, ontwerper Elodie Zwart en lid Raad van Bestuur Amphia Ivo Vergouwen
Wethouder Marike de Nobel, ontwerper Elodie Zwart en lid Raad van Bestuur Amphia Ivo Vergouwen – Foto: Kop Kickstarter voor Kunst & Designtalent

Marike de Nobel, wethouder cultuur: “Met de interactieve tafel speelt designer Elodie Zwart goed in op de wens van Breda om mensen samen te brengen. De tafel is niet alleen symbolisch, maar ook zo ontworpen dat het verbinding tussen mensen bevordert. Het zou geweldig zijn als we door middel van de interactieve handeling mensen ontmoeten of een moment van aandacht geven, die we anders straal voorbij waren gelopen.

De ConnecTable

Amphia wil het bezoek zo aangenaam mogelijk maken, voor zowel de patiënt als de bezoeker. De ConnecTable nodigt uit om samen de interactie op te zoeken en stimuleert om te verbinden. Daarnaast werkt het ook therapeutisch. Door de ConnecTable in Amphia te halen, maakt zij verbinding met de jonge ondernemers van Breda.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio