15.8 C
De Bilt

La Vuelta etappe Breda-Breda 2020 dóór grote kerk

Breda – Op de fiets maakte wethouder Quaars vrijdag bekend door welke Bredase straten de renners van La Vuelta Holanda op 16 augustus 2020 rijden. Uitgangspunt van de route is een ‘parade door de stad’; niet de snelste manier om de stad uit te komen, maar via een interessante en mooie route Breda laten zien. De route start bij het Kasteelplein en eindigt op de Claudius Prinsenlaan. Spectaculair element is dat de renners bij de Grote Kerk afstappen en met de fiets aan de hand door de kerk lopen. 

Wethouder Quaars fietste vrijdagmiddag samen met diverse deelnemers van de Vuelta Café’s en wethouder van Raak van Alphen Chaam de eerste 10 kilometer van de etappe Breda-Breda. De oude ploegleiderswagen van Peter Post die in 1983 ook in La Vuelta reed, begeleidde het gezelschap. Bij Café Boerke Verschuren in het Ginneken droeg wethouder Quaars het stokje over aan wethouder Van Raak van Alphen Chaam. 

Daan Quaars, wethouder Sport: ‘La Vuelta Holanda 2020 is een unieke kans om ons mooi Breda aan de wereld te presenteren. Daarom hebben we heel zorgvuldig deze prachtige route langs de highlights van Breda samengesteld. En als klap op de vuurpijl gaat de Ronde van Spanje niet langs de kerk, maar dóór de kerk. Ik vind het geweldig dat we dat met elkaar mogelijk maken.’  

Iedereen krijgt genoeg gelegenheid om de wielerprofs te zien. De eerste tien kilometer wordt langzaam gereden. De route start vanuit de historische binnenstad met parkachtige omgeving en gaat langs het Kasteel van Breda, de Grote Kerk, de Haven en het Spanjaardsgat, onze groene singels, de Koepel, de Watertoren, het architectonische Chassépark, de Wilhelminastraat, de Baronielaan, het Mastbos, het Kasteel Bouvigne, het dorpse karakter van de Ginnekenmarkt en het Markdal. 

Route door Breda op straatniveau

De renners starten vanaf het Kasteelplein naar de Reigerstraat, Kerkplein, Torenstraat, Vismarktstraat, Hoge Brug, Nieuwe Prinsenkade, Academiesingel, Delpratsingel, Oranjesingel, Wilhelminasingel, Wilhelminastraat en Ginnekenweg. De zuidelijke rondweg wordt overgestoken zonder op-en-afritten te sluiten. Dan gaan de renners verder via Ginnekenweg, de Koningin Emmalaan, Cartier van Disselstraat, Baronielaan, Burgemeester Kerstenslaan, Huisdreef, Bouvignedreef, Bouvignelaan, Duivelsbruglaan, Ginnekenmarkt, Raadhuisstraat en verlaat Breda via de Ulvenhoutselaan. Daar start de wedstrijd en rijden de renners de regio in.  

routekaartje-la-vuelta-BredaDownload

Veiligheid is het belangrijkste uitgangspunt voor het laatste deel van het parcours in Breda. In de laatste 10 km zitten slechts 4 bochten en gaat via de Ettensebaan, Westerparklaan, Backer en Ruebweg, Crogtdijk, Nieuwe Kadijk, Kapittelweg, Beverweg, Claudius Prinsenlaan). Alle routes zijn nog onder voorbehoud van wijzigingen en vergunningaanvraag. 

Communicatie 

In het voorjaar 2020 houdt de gemeente informatiebijeenkomsten voor inwoners en ondernemers over bereikbaarheid en maatregelen om het event in goede banen te leiden. Als mensen nu al vragen hebben, kunnen ze contact opnemen met lavueltaholanda@breda.nl.

De route in de Westbrabantse regio gaat via de gemeenten Baarle-Nassau, Gilze en Rijen, Steenbergen, Dongen, Alphen-Chaam, Moerdijk, Zevenhuizen, Drimmelen, Made, Oosterhout, Rucphen, Roosendaal, Bergen op Zoom, Woensdrecht, Hoogerheide, Halderberge, Oudenbosch en Etten-Leur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio