16.2 C
De Bilt

Bredase meelopers gezocht voor de Bredaille 2023

Breda – De Bredaille is terug. Vorig jaar ontvingen 200 mensen dit uniek stukje Bredaas eremetaal. Vanaf nu kan iedereen zich inschrijven om dit jaar daar ook bij te horen. Alle ‘meelopers’ ontvangen de Bredaille 2023 als ze meelopen met minimaal drie Bredase hardloopevenementen. Dit jaar kan er gekozen worden uit vijf evenementen. De officiële uitreiking van de Bredaille 2023 is na de Bredase Singelloop op een fantastische locatie: de Grote Kerk.

De Bredaille is in het leven geroepen om meer bekendheid te genereren voor de hardloopevenementen in Breda. De campagne, ontwikkeld door creatief bureau Wars, is een samenwerking tussen de gemeente Breda, atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ‘t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Het was vorig jaar fantastisch om te zien hoe fanatiek Bredase hardlopers kunnen zijn om de trots van Breda om hun nek te hangen“, aldus Daan Quaars, wethouder sport van Breda. “We zagen ook echt een verschil in aanmelding voor de ‘kleinere’ loopevenementen. Dit jaar hopen we het aantal te verdubbelen en ik heb er alle vertrouwen in dat ik al die mensen na de Singelloop trots in de Grote Kerk zie staan.”

Foto: TPJ Verhoeven Photography

Ben jij een Bredase meeloper?

Het eerste evenement waar meelopers voor kunnen kiezen is de Haagse Beemdenloop op 28 mei. Door deze meteen mee te lopen zijn er nog twee te gaan na de zomer. Om dit unieke stukje eremetaal in ontvangst te mogen nemen moeten deelnemers zich aanmelden voor minimaal drie evenementen en ze natuurlijk ook daadwerkelijk uitlopen. Na het aanmelden op bredaille.nl moet er nog wel een aanmelding gedaan worden bij de hardloopevenementen zelf. De vijf hardloopevenementen waar dit jaar uit gekozen kan worden vinden plaats op deze data:

  • Haagse Beemden Loop (28 mei 2023)
  • Dorpsloop Teteringen (27 augustus 2023)
  • Tien van ‘t Aogje (17 september 2023)
  • 5 van Bavel (23 september 2023)
  • Bredase Singelloop (1 oktober 2023)

Ga ook voor de Bredaille 2023!

Meedoen is belangrijker dan winnen, maar in dit geval is meedoen winnen. Aanmelden voor de Bredaille kan via www.bredaille.nl. Het minimale aantal loopevenementen is drie. Na aanmelding op deze site moet ook aangemeld worden bij de loopevenementen zelf door gebruik te maken van hetzelfde e-mailadres. Nadat de evenementen zijn geweest en ook daadwerkelijk zijn uitgelopen door de meeloper kan hij of zij de Bredaille in ontvangst nemen. Zij worden dan uitgenodigd voor de officiële Bredaille Ceremonie in de Grote Kerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio