4.2 C
De Bilt

Monument de Vlucht, 2 minuten stilte in Breda

Breda – Zaterdag 4 mei werd er bij het monument de Vlucht in Breda de Dodenherdenking gehouden. Bij monument De Vlucht waren meer bezoekers dan verwacht. Door de weersvoorspellingen die opgegeven waren had de organisatie minder mensen verwacht, desondanks waren er een 300 mensen bij het monument De Vlucht bijeengekomen om stil te staan bij de slachtoffers die zijn omgekomen tijdens of na de 2e Wereldoorlog.

Burgemeester

De Burgemeester van Breda opende vanavond de dodenherdenking door middel van een gedicht en een verhaaltje. Samen met een jongen van het Onze Lieve Vrouwen Lyceum legde hij een bloemenkrans weg ter nagedachtenis van de gevallen slachtoffers in de 2e Wereldoorlog.

2 minuten stilte

Zoals gewoonlijk speelt de taptoe om één voor acht. Na de taptoe word 2 minuten stilte verwacht. Heel Breda was van een drukke luide stad naar stilte gebracht. Mensen kregen kippenvel en begonnen te snikken. Na de 2 minuten stilte ging men verder met de kransleggingen.

Veel bloemen bij monument de Vlucht

Na de kransleggingen hadden mensen zelf de gelegenheid om bloemen neer te leggen bij het monument. Veel mensen maken van de gelegenheid gebruik en legde bloemen neer. Veel mensen waren tijdens het leggen van de bloemen aangeslagen door de hoeveelheid bloemen die mensen hadden neergelegd. Ter nagedachtenis aan alle slachtoffers van de Tweede wereld oorlog

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio