13.5 C
De Bilt

Nieuwe fietsborden: ‘Geef elkaar de ruimte’

Alphen-Chaam –Breda – Het bleek hard nodig nieuwe fietsborden te ontwikkelen. Steeds meer mensen pakken de fiets om er op uit te trekken. Het wordt dan ook steeds drukker op de fietspaden met e-bikes, recreatieve fietsers, wielrenners en mountainbikers. Soms leidt dat tot irritaties tussen (groepjes) fietsers die er een ander tempo op nahouden. Hoog tijd dus voor een nieuw ‘verkeersbord’: Hou het gezellig; geef elkaar de ruimte’.

Fietsborden

De wethouders Daan Quaars (Breda) en Frank van Raak (Alphen-Chaam) voegden gistermorgen de daad bij het woord en gaven elkaar alle ruimte bij het in gebruik nemen van de eerste twee fietsborden langs de populaire fietsallee tussen Ulvenhout en Alphen. De twee gemeenten werken de laatste jaren samen op het gebied van fietsveiligheid. De twee borden staan op de gemeentegrens tussen Alphen-Chaam en Breda, op het kruispunt van de Geerbroekseweg en de Royaaldreef. Tijdens de zomervakantie worden meer borden langs de route geplaatst.

Alphen-Chaam en Breda

Frank van Raak: “Breda en Alphen-Chaam hebben recreatief fietsen en genieten van de omgeving hoog op de agenda staan. Maar als er meer fietsers komen, kunnen er ook problemen ontstaan en we horen van mensen dat ze zich soms niet veilig meer voelen op de fietspaden. Daarom hebben we de handen ineen geslagen en zijn tot deze campagne gekomen.”

Drukste recreatieve fietspad

Daan Quaars: ‘Dit is het drukste recreatieve fietspad in de omgeving. Een geweldig fietspad, waar ik zelf ook heel graag en vaak fiets. Het afgelopen coronajaar hebben steeds meer mensen het (e)fietsen ontdekt en de komst van La Vuelta Holanda in 2022 is natuurlijk ook fantastische reclame voor de fietssport. Hoe dan ook: Ik vertrouw erop dat we elkaar de ruimte en de fun gunnen!’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio