10 C
De Bilt

15 december: online – bijeenkomst Aardgasvrij Breda

De gemeente Breda houdt op dinsdag 15 december een online bijeenkomst over hoe Breda de komende jaren gaat verduurzamen. Breda wil in 2044 CO2 – neutraal zijn: aardgasvrij. Eind 2021 gaat de gemeente beslissen waar zij als eerste aan de slag gaat om de buurt aardgasvrij of aardgasvrij – klaar te maken. De gemeente werkt hierin nauw samen met partners in de stad. In de online – bijeenkomst informeert de gemeente over wat er voor nodig is om buurten en wijken aardgasvrij te mak en en hoe de gemeente hierin samen op wil trekken met bewoners en ondernemers. De Bredase Energie Coöperatie (BRES) geeft tips hoe mensen nu al kunnen verduurzamen. Het webinar is op dinsdag 15 december vanaf 19.30 uur..

Greetje Bos, wethouder Energietransitie : “ De komende periode gaat er veel op ons afkomen. Vóór 2030 willen we met een aantal wijken en buurten aan de slag om deze aardgasvrij of aardgasvrij – klaar te maken . Er komt voor ons allemaal veel kijken bij het overstappen naar nieuwe energie systemen . Maar ik ben ervan overtuigd dat we dit samen kunnen. Stap voor stap. Ik zeg altijd : iedereen kan wat en iedereen doet wat in Breda. D oe dus vooral mee met deze online – bijeenkomst en laat ons weten hoe u aankijkt tegen een aardgasvrij Breda

Energietransitie en Transitievisie warmte

Het overgaan van aardgas naar duurzame energie (elektriciteit, nieuwe warmtebronnen , groen gas ) gaat over woningen, bedrijfspanden en gebouwen. Daarom maakt Breda een Transitievisie warmte . In deze visie staat welke energie bronnen mogelijk passen in een bepaalde wijk en welke wijken als eerste in aanmerking komen om mee aan de slag te gaan . Tijdens het webinar is er een live peiling. De reacties worden meegenomen in de Transitievisie Warmte.

Wijkuitvoeringsplannen Aardgasvrij Breda

Het streven is om vóór 2030 11.000 woningen aardgasvrij of aardgas vrij – klaar te maken. Dat laatste betekent dat woningen door onder andere isolatie bouwkundig en installatietechnisch voorbereid zijn op een alternatieve energiebron, zodat de afkoppeling van het aardgas later zonder grote inspanning en overlast kan plaatsvinden. Ein d 2021 is duidelijk welke wijken of buurten als eerste in aanmerking komen. De gemeente onderzoekt samen met bewoners/ondernemers/organisaties of en hoe de stap van aardgas naar duurzame energie genomen kan worden en gaat op basis van deze informatie een wijkuitvoeringsplan maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio