8.5 C
De Bilt

Oosterhout zoekt toeristische plannen voor 2024

Het toeristisch fonds heeft voor 2023 veel mooie initiatieven opgeleverd om Oosterhout (nog) aantrekkelijker te maken voor toeristen. “Het toeristisch fonds is bedoeld als steuntje in de rug voor initiatieven van bedrijven, instellingen of inwoners die plannen hebben om het toerisme in Oosterhout te bevorderen”, aldus wethouder Dees Melsen (toerisme en recreatie). Voor 2024 is de gemeente ook weer op zoek naar initiatieven die bijdragen aan het toeristisch klimaat van Oosterhout.

Wethouder Melsen: “Uit een onderzoek over de waarde van toerisme en recreatie, dat verscheen in 2023, is gebleken dat deze sector van groot belang is voor de Oosterhoutse economie. Oosterhout heeft veel kwaliteiten: het buitengebied, karakteristieke gebieden zoals de Heilige Driehoek, een gevarieerd evenementenaanbod én een gunstige ligging ten opzichte van grote trekpleisters voor toerisme.

Veel toeristische kwaliteiten

Kortom, we hebben veel toeristische kwaliteiten. Kwaliteiten die we willen behouden, maar ook versterken. Dat doen we niet alleen, maar samen met onze partners: inwoners, evenementenorganisaties, verenigingen en ondernemers. We willen toeristische initiatieven graag stimuleren. En dat kan met het toeristisch fonds. Daarmee geven we onze partners een financieel steuntje in de rug en kunnen zij initiatieven realiseren die Oosterhout nóg aantrekkelijker maken voor toeristen”.

Aanvragen indienen

Bedrijven, instellingen of inwoners die plannen hebben om het toerisme in Oosterhout te bevorderen, kunnen voor de tweede helft van 2024 een aanvraag indienen bij de gemeente voor een bijdrage uit het fonds voor toerisme. Dat kan tot 1 april 2024. Het Platform Toerisme behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Het Platform Toerisme is een adviesorgaan dat bestaat uit professionals uit de vrijetijdssector.

“In 2023 zijn er dankzij een bijdrage uit het fonds mooie initiatieven gerealiseerd. Bijvoorbeeld de oplevering van de ruiterroute, Nationale Molendag bij Molen Victoria in Oosteind, de ZLM Tour, H3H Biënnale, Open Monumentendag bij de Slotbosse Toren, exposities bij MOYA en het beschilderen van met graffiti bevuilde huisjes in het bosgebied van Oosterhout. Ik ben heel benieuwd naar wat 2024 ons gaat brengen”, aldus de wethouder.

Voorwaarden en aanvraagformulier

Het toeristisch fonds wil initiatieven ondersteunen die Oosterhout aantrekkelijker maken voor toeristen, als vakantiebestemming of voor een kort verblijf. De ingediende plannen moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Op de website van de gemeente Oosterhout lees je meer over de voorwaarden: https://www.oosterhout.nl/toerisme/toeristisch-fonds-1. Via het subsidieportaal op de website kan het aanvraagformulier worden ingediend voor een bijdrage uit het fonds.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio