4.2 C
De Bilt

Opslaglocaties in Breda en Terheijden gecontroleerd

Breda – Op dinsdag 13 juli is een groot aantal boxen gecontroleerd in opslaglocaties in de gemeente Breda en gemeente Drimmelen. Deze controles vonden plaats in samenwerking tussen de gemeenten, politie, Douane, en de NSSA (branchevereniging van verhuurders van opslagruimten).

Resultaten onderzoek opslaglocaties

In Breda en in Terheijden is een groot aantal boxen gecontroleerd. Daarbij zijn in Breda twee boxen verzegeld door de Douane omdat er vermoedens zijn van opslag van tabakgerelateerde goederen. Tijdens deze actie van het Baronie Interventieteam is door de politie ook een aantal opslagboxen ontruimd. Namelijk; twee boxen waarin hennep-gerelateerde goederen zijn gevonden; een box waar men stuitte op lachgas en inbraakgereedschap; en een box waarin een grote partij harddrugs met o.a. honderden XTC-pillen, crystal meth en liters GBL (dit is een grondstof voor GHB) is aangetroffen. Na het ontruimen van deze boxen volgt nu een strafrechtelijk onderzoek door de politie.

Niet langer onder de radar blijven

Burgemeester van Breda, Paul Depla, over deze resultaten: “Onder de radar blijven. Dat is wat criminelen het liefste doen. Daarom zijn de anonieme opslagboxen vaak zo in trek bij hen. Dus is het goed dat we samen met verhuurders en andere partners ervoor zorgen dat hun opslagruimten niet voor criminele doeleinden gebruikt kunnen worden. Daarom zijn controles noodzakelijk. En is het belangrijk dat verhuurders zich bewust zijn van de risico’s. Want alleen samen staan we sterk tegenover de georganiseerde criminaliteit.”

In Terheijden alles op orde

Burgemeester van gemeente Drimmelen, Gert de Kok: “Ik ben blij dat we geen onregelmatigheden hebben aangetroffen in Terheijden en dat het onderzoek in goede samenwerking met verhuurder en huurders is verlopen. Het is van grote betekenis dat we hier regionaal in optrekken. We vragen onze inwoners en ondernemers steeds alert te zijn en misstanden en verdachte situaties door te geven. Met dit soort acties voegen we de daad bij het woord.”  

Aanpakken en tegengaan van criminele activiteiten is een taak van ons allemaal

Georganiseerde criminaliteit pakken we samen aan. Vermoedens van criminele activiteiten of opvallende zaken kunnen worden gemeld bij de politie (spoed 112, anders 0900-8844) of bij de gemeente, maar ook anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl. Een ervaren vertrouwenspersoon zorgt ervoor dat uw anonimiteit wordt gewaarborgd. Op deze manier zorgen we samen voor een betere en veiligere woon-, werk- en leefomgeving.

Baroniegemeenten werken samen in het BIT

Deze actie vond plaats onder het Baronie Interventieteam (BIT). Hierin werken de gemeenten Alphen-Chaam/Baarle-Nassau, Altena, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Oosterhout en Zundert samen in de strijd tegen de georganiseerde criminaliteit. Hierbij sluiten ook andere overheidspartners aan als politie, Douane en Belastingdienst. Hierdoor is de slagkracht groter en is er in korte tijd meer zicht en inzicht over een groter gebied. De partners werken samen in Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland-verband om gezamenlijk het zicht op en inzicht in ondermijnende activiteiten te vergroten, deze te analyseren en aan te pakken. Komend jaar vinden er in de Baronie vaker integrale controles plaats. Zo treden overheden samen op tegen georganiseerde criminaliteit en ondersteunen ze eigenaren en verhuurders bij het versterken van hun weerbaarheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio