5.7 C
De Bilt

Oranjevaan brengt stevig rockconcert op Graanpop

Fijnaart – Natuurlijk heb je harmonieorkesten die pop- en rocknummers spelen. Je mist dan alleen de scheurende gitaren, de dreunende bas, het indringende toetsenspel en de adembenemende vocalen. Muziekvereniging Oranjevaan uit Fijnaart combineert het rauwe geluid van een rockband met het melodieuze van een harmonieorkest. Het resultaat is te horen op zondag 9 juni (eerste pinksterdag) als openingsact op Graanpop familiedag 2019 in Fijnaart.

Oranjevaan op Graanpop

Muziekvereniging Oranjevaan is altijd op zoek naar bijzondere producties. De afgelopen jaren werden de musicals Sister Act en Ciske de Rat met veel succes op de planken gebracht. Ook ging samen met De Kieviten de eerste turnmusical in première. Nu vindt de vereniging het tijd om het stoffige imago dat een harmonieorkest heeft voorgoed van zich af te schudden. Met een blaasorkest kun je ontzettend veel kanten op. Eén daarvan laat het orkest horen met Oranjevaan Rocks. Op Graanpop worden classic rocksongs van Queen, Led Zeppelin, Alanis Morissette, Alan Parsons Project en de Simple Minds gebracht. Maar ook Uptown Funk van Bruno Mars en Iedereen Is Van De Wereld van The Scene komen voorbij.

Rockmuzikanten aangevoerd

Speciaal voor het concert wordt het orkest uitgebreid met rockmuzikanten. Gitarist Gijsbert Kannekens, bassist Eddy Jansen en toetsenist Jens van Hoof zijn gestrikt. Deze muzikanten hebben hun sporen in de pop- en rockmuziek verdiend. Daarnaast worden de nummers gezongen door vocalisten van formaat: Mirte van Hoof, Kim van Doorne, Stefan van der Kemp en Berry den Hollander, Samen met de ruim veertig orkestmuzikanten wordt het een historisch optreden, dat zeker niet onder doet voor een stevig rockconcert.

Oranjevaan Rocks

Oranjevaan Rocks opent de tweede dag van Graanpop. De zondag is traditiegetrouw de familiedag. Het concert van Oranjevaan begint om 14.00 uur. De vereniging hoopt dat iedereen die al naar de familiedag van Graanpop komt extra vroeg op het festivalterrein is en dat iedereen die nog twijfelt nu een extra reden heeft om zeker van de partij te zijn. Oranjevaan Rocks wil je gewoon niet missen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio