15.9 C
De Bilt

Panden gesloten na explosies aan Belcrumweg en de Takkebijsters in Breda

In de nacht van maandag 26 september op dinsdag 27 september zijn er explosies geweest aan een pand aan de Belcrumweg en aan de Takkebijsters in Breda. Burgemeester Depla besluit om de panden op last van de Wet Openbare Orde en Veiligheid vanaf vandaag voorlopig te sluiten. De panden maken deel uit van een politieonderzoek. De politie is druk doende met dat onderzoek.

Zorgelijk excessief geweld

Burgemeester Paul Depla: “Het is zeer zorgelijk wat gisternacht is gebeurd. Dit is een vorm van excessief geweld dat verband lijkt te houden met ondermijnende criminaliteit. Op deze manier komt dat heel dichtbij, bij de plek waar mensen wonen en werken. We nemen dit daarom hoog op. Waar we maatregelen kunnen nemen om de veiligheid en openbare orde te bewaren, zal ik dat zeker doen.”                               

Preventieve maatregelen naast sluiten panden

Zolang het onderzoek loopt, volgen politie en gemeente de situatie nauwgezet. Er is ook besloten tijdelijk extra surveillance in te zetten bij de panden en er komt een mobiele camera te staan aan de Belcrumweg. Deze twee maatregelen worden preventief ingezet en kunnen helpen om nieuwe incidenten te voorkomen. Als er onverhoopt toch iets gebeurt dan helpt de camera bij de opsporing van verdachten. Zodra het politieonderzoek is afgerond, wordt bekeken of het nodig is om de periode van de maatregelen te verlengen.

Bespreek zorgen en meld tips

Het is belangrijk voor omwonenden om hun zorgen hierover te delen. Dat kan bijvoorbeeld bij Slachtofferhulp; gratis te bereiken via 0800-6134 of 06-39272687. Ze kunnen ook contact zoeken met de wijkagent of de wijkboa.

Het onderzoeksteam van de politie doet er alles aan om deze zaak op te lossen. Tips die het onderzoek verder kunnen helpen kunnen gemeld worden bij de politie via 0900-8844 of per WhatsApp 06 – 12 20 70 06. Of bij Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio