2.2 C
De Bilt

Papier (en ander afval) hier… in de nieuwe afvalbak

Breda Wethouder Greetje Bos heeft vanmiddag de eerste afvalbak ‘nieuwe stijl’ voor de gemeente Breda gepresenteerd. Dat gebeurde op de Ginnekenweg 23.

Afvalbak

De nieuwe afvalbakken hebben een inhoud van 70 liter, ruimschoots meer dan het vorige type (40 liter). Aandachtstrekker is verder de gekleurde inwerpopening.  Het oorspronkelijke idee was om de bakken geschikt te laten zijn voor gescheiden vuilinzameling, maar van dat idee is uiteindelijk afgezien, onder meer door de komst van statiegeld op flesjes en blik.  De bak is wel zo gemaakt dat toekomstige aanpassingen mogelijk zijn.

Centrum

Er zijn nieuwe bakken ontwikkeld voor het hele centrum van Breda, inclusief stationsgebied. In de loop van de komende twee jaar worden alle 470 bakken vervangen. De kosten, 300.000 euro, worden betaald vanuit het landelijke Afvalfonds.

Actieplan zwerfvuil

Mevrouw Elisah Pals maakte van de gelegenheid gebruik om de wethouder het Actieplan Zwerfvuil Breda aan te bieden. Dat deed ze namens een werkgroep die het plan heeft opgesteld. Het bevat een aantal actiepunten die de gemeente Breda de komende tijd samen met het zwerfvuilplatform zal oppakken om te werken aan een schoner Breda. Een en ander vormt een uitwerking van een door de gemeenteraad van Breda aangenomen motie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio