11.1 C
De Bilt

Per 1 augustus rijbewijs in Drimmelen ook online te verlengen

Met ingang van 1 augustus 2022 kan in de gemeente Drimmelen de verlenging van het rijbewijs of een categorie-uitbreiding online aangevraagd worden. Dit loopt via erkende fotografen en de website van de RDW met de DigiD-app. Na de aanvraag kan het al na twee werkdagen worden opgehaald op het gemeentehuis in Made.

Hoe werkt het?

De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kan de aanvrager via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen en met de DigiD-app (op smartphone of tablet met ID-check) makkelijk en snel de aanvraag doen. Het document ligt dan na twee werkdagen klaar op het gemeentehuis. Inwoners die hiervan gebruik maken hoeven dus voortaan nog maar één keer naar het gemeentehuis, enkel voor het ophalen en dat kan zonder afspraak.

Erkende fotograaf

Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. In de gemeente Drimmelen zijn momenteel twee erkende fotografen hierbij aangesloten, maar de foto kan ook gemaakt worden bij een aangesloten fotograaf buiten de gemeente.

Dit kan bijvoorbeeld makkelijk zijn als de aanvrager buiten de gemeente werkt en daar in de buurt ook een foto kan laten maken, De aanvraag verloopt dan op dezelfde manier. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de locatiewijzer op www.rdw.nl/locatiewijzer.

Enkel voor het verlengen of uitbreiden van het rijbewijs

Online aanvragen is alleen mogelijk in het geval van verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Iemand die voor het eerst dit document aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar het gemeentehuis.

Toch liever naar het gemeentehuis?

Voor mensen die de aanvraag voor het verlengen van hun rijbewijs toch liever via de balie in het gemeentehuis blijven doen, is die mogelijkheid er uiteraard ook nog steeds. Daarvoor kan dan gewoon een afspraak gemaakt worden bij de gemeente en die werkwijze blijft hetzelfde als voorheen. Kijk voor meer informatie over het aanvragen van een rijbewijs in de gemeente Drimmelen ook op: drimmelen.nl/rijbewijs-0

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio