-0.5 C
De Bilt

Plaquette in Bredase binnenstad herinnert aan samenwerking in coronatijd

Een bronzen plaquette die ons herinnert aan de Bredase samenwerking tijdens de coronatijd: deze ligt sinds 26 september op de kruising tussen het Van Coothplein en de Ginnekenstraat. Een plek in de stad waar horeca en retail samenkomen. Op de plaquette staat: ‘In herinnering aan een tijd die om afstand vroeg maar vooral verbinding bracht.’

Het Ondernemersfonds Breda, Koninklijke Horeca Nederland Breda, burgemeester Paul Depla en wethouder Boaz Adank onthulden samen de plaquette.

Plaquette benadrukt juist samenwerking

Met de tekst op de plaquette willen de partijen benadrukken dat in Breda tijdens de coronapandemie de samenwerking tussen de partijen in de stad sterker is gewordenWethouder Boaz Adank (Binnenstad en Horeca) hierover: “Ondanks het niet te ontkennen feit dat het voor veel inwoners en ondernemers een zware tijd is geweest, zijn we elkaar blijven vasthouden en is de samenwerking tussen deze partners in de stad veel sterker geworden. Omdat we wisten dat we het samen moesten doen. We hebben in deze periode gekeken naar hoe we binnen de regels die golden dingen wel mogelijk konden maken. Van die geïntensiveerde samenwerking plukken we nu nog de vruchten.”

Gele streep

De gele coronastreep diende tijdens de pandemie als een hulpmiddel om bezoekers erop te wijzen de sociale afstand te bewaren. Deze streep werd afgelopen zomer in delen verwijderd uit de Bredase binnenstad. De streep is ondertussen ook symbool gaan staan voor een periode waarin we als gemeenschap veerkracht toonden en waar samenwerking nodig was. Daarom initieerde het Ondernemersfonds Breda samen met KHN Breda het voorstel om iets blijvends te laten ontwikkelen, dat ons aan die tijd blijft herinneren. Een klein deel van deze gele streep ligt nog boven de plaquette.

Verder gaan, maar niet vergeten

Koert Vermeulen, centrummanager namens het Ondernemersfonds Breda: “De coronapandemie hebben we achter ons gelaten, maar we zullen deze nare periode niet snel vergeten. Maatregelen voor ondernemers volgden elkaar in onnavolgbaar tempo op: alles volledig dicht, maaltijdbezorging, winkelen en uit eten op afspraak, afstand houden, en daarna toch alles weer dicht. Het enige positieve dat mij is bijgebleven dat Breda deed waar het altijd al in uitblinkt: samenwerken. Altijd werd gezamenlijke gezocht naar wat wél kon. De gele streep is daar symbool voor gaan staan.”

Veerkracht

Johan de Vos namens KHN Breda voegt daar nog het volgende aan toe: “Met deze plaquette laten we een mooie, passende en blijvende herinnering achter in de stad die voorop liep in Nederland om te kijken hoe we de coronaperiode zo goed als mogelijk doorkwamen als ondernemers. Ook blijft het een herinnering aan de enorme veerkracht van alle ondernemers in de stad die keer op keer doorgingen om er het beste van te maken en overeind te blijven in die moeilijke tijd.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio