Proef avondmarkt Hoeven stopt eind 2021

Hoeven – In juli 2021 is een proef gestart voor een middag- en avondmarkt in Hoeven. Het doel van de proef was de weekmarkt in Hoeven meer leven in blazen. De proef loopt tot eind december 2021. Er heeft inmiddels een evaluatie plaatsgevonden. Vanwege wisselende opkomst van standhouders en tegenvallende inkomsten voor de marktkooplieden wordt de proef niet voortgezet. Vanaf januari start er een proef met een nieuw standplaatsenbeleid. Hierin komen meer mogelijkheden voor marktkooplieden om op meer dagen en tijden een standplaats in te nemen.

Positieve reacties, maar weinig omzet avondmarkt Hoeven

Wethouder Thomas Melisse: “Proefprojecten zijn er om zaken uit te proberen. We merkten dat de avondmarkt in Hoeven veel positieve reacties kreeg van bezoekers. Maar dat is niet genoeg. Van de marktkooplieden kregen we te horen dat ze weinig omzet hadden op de markt. Verder zijn er gaandeweg wat marktkooplieden moeten afhaken. Deze kooplieden vertegenwoordigden erg succesvolle branches.

Niet iedereen altijd aanwezig

Anderen waren niet altijd consequent aanwezig. We moeten aan het einde van de proefperiode dan ook concluderen dat we niet verder gaan met de middag- en avondmarkt in Hoeven. Toch hebben we er veel van geleerd. Deze lessen nemen we mee in een nieuwe pilot voor het standplaatsbeleid wat we nu aan het opstellen zijn. Vanaf 2022 is op de kop van de St. Jansstraat in Hoeven op donderdag de Kippenboer te vinden en op zondag het Olijventuintje.

Nieuwe pilot

Deze kramen stonden eerder op de avondmarkt. In onze nieuwe pilot voor het standplaatsenbeleid kijken we verder naar meer mogelijkheden, zoals verruiming van de eindtijd naar 19.00 uur in plaats van 17.00 uur. Zo kunnen overdag werkende inwoners ook na hun werk terecht bij een kraam die op de standplaats staat.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio