15 C
De Bilt

RoomRaccoon meest innovatieve Startup Breda 2018

Breda – Gisteravond heeft RoomRaccoon de Bredase Startup Award 2018 in ontvangst mogen nemen.Het bedrijf ontwikkelt software voor hotels tot vijftig kamers. Hiermee kunnen onder andere reserveringen en boekingskanalen beheerd worden. De prijs wordt één keer per jaar toegekend aan de meest innovatieve Startup in Breda. Naast RoomRaccoon stonden ook Kaplock (producent van een onbemande beveiligde kapstok) en Combekk (producent van een gietijzeren pan ‘Dutch Oven’ volledig gemaakt van gerecycled materiaal) in de finale. De award werd dit jaar voor de vierde keer op rij uitgereikt.

 

Room Raccoon werd in 2017 opgezet door Tijmen van Dijl en Nadja Buckenberger. Het bedrijf maakt software voor de kleinere hotelier en B&B. Inmiddels is RoomRaccoon een succesvol groeiend bedrijf dat ook internationaal flink aan de weg timmert. Internationaal maken al 500 hotels gebruik van het systeem. Eerder won het bedrijf al onder andere de Horecava Innovation Award publieksprijs 2017 en de MKB innovatie top 100 2018.

Schaalbaarheid en impact op werkgelegenheid

Wethouder Economie, Boaz Adank overhandigde de prijs. Hij vertelde: “De jury had een lastige taak want de drie Startups waren zeer gewaagd aan elkaar. Ze zijn ieder uniek en eigenlijk niet te vergelijken. We hebben uiteindelijk schaalbaarheid van het idee en daarmee de impact op werkgelegenheid de doorslag laten geven. RoomRaccoon scoorde hier wat ons betreft het beste op.” RoomRaccoon wint naast de Award, merkregistratie aangeboden door Merk-Echt, een subsidiescan aangeboden door De Breed & Partners, een business pakket t.w.v. 2.500 euro aangeboden door NAC Breda, een jaarlidmaatschap aangeboden door VNO NCW en een jaar lang ‘scale-up’ coaching aangeboden bij CM.

Startups, de groeibriljantjes van de toekomst

Met de organisatie van de Startup Award wil de gemeente Breda beginnende innovatieve ondernemers een podium bieden. Startende bedrijven zijn belangrijk voor de vitaliteit van onze economie. In Breda starten jaarlijks zo’n 2500 bedrijven, samen goed voor ruim 3500 nieuwe arbeidsplaatsen. Reden genoeg om deze groep te ondersteunen en te begeleiden, zodat zij succesvol worden en kunnen groeien. Startups zijn binnen de groep startende bedrijven de groeibriljantjes van de toekomst. Met een innovatief en schaalbaar idee en een flinke dosis ambitie gaan deze ondernemers aan de slag. Wie slaagt zet meestal een groeiend bedrijf neer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio