-2 C
De Bilt

Sinterklaas bezoekt Halderberge dit jaar digitaal

Halderberge – Door de coronamaatregelen is het dit jaar niet mogelijk om Sinterklaas veilig te verwelkomen met een ouderwetse intocht in de vijf kernen. Om de jongste Halderbergse inwoners niet teleur te stellen, heeft de gemeente Halderberge samen met de vijf plaatselijke Sinterklaascomités een digitaal alternatief georganiseerd.

Digitaal Sinterklaasjournaal en intochtfilm

Burgemeester Bernd Roks: “Samen met wethouder Thomas Melisse en de vijf Sinterklaascomités zijn we al geruime tijd druk in overleg wat er wel en niet mogelijk is rondom de intocht van Sinterklaas met de huidige coronamaatregelen. De afgelopen week hebben we als college en Sinterklaascomités samen besloten om de kinderen een digitaal Sinterklaasjournaal en een intochtfilm aan te bieden. We zijn ontzettend blij dat hiermee het kinderfeest doorgang kan vinden in Halderberge. We zijn er trots op dat dit is gelukt in samenwerking met onze inwoner Martijn Koevoets uit Hoeven, die verantwoordelijk is voor regie en script.

Journaal Halderberge

Op donderdag 12 november komt via de website www.sinterklaashalderberge.nl een heus Halderbergs Sinterklaasjournaal beschikbaar. Halderbergse basisscholen worden gevraagd dit Sinterklaasjournaal in de klas aan de kinderen te laten zien. Alle kinderen die op een basisschool buiten onze gemeente zitten, kunnen de film via de computer thuis bekijken.

Verwelkomen via film

Op zondag 15 november verwelkomen we Sinterklaas in Halderberge via een intochtfilm. Ook deze film is te zien via www.sinterklaashalderberge.nl. Vanaf 12.45 uur zijn er via de website Sinterklaasliedjes te horen, is er een aftelklok te zien en kan de voorpret beginnen. Om 13.00 uur begint de film. Alle ouders/verzorgers van kinderen tot en met 8 jaar krijgen vanuit de gemeente begin volgende week een brief thuis waarin alles uitgelegd staat. Zowel het Sinterklaasjournaal als de film blijven tot 5 december 2020 beschikbaar via eerdergenoemde website, zodat alle ouders, verzorgers en opa’s en oma’s wanneer zij dat willen met hun (klein)kinderen het Sinterklaasjournaal en de intochtfilm kunnen zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio