15.2 C
De Bilt
woensdag, 5 oktober 2022

Op de pagina Adverteren van Regio Online lees je alles over de mogelijkheden om te adverteren op onze nieuwswebsite. Adverteren kan door middel van content, maar je kunt ook adverteren met banners bijvoorbeeld.

Adverteren

Wist je dat adverteren bij Regio Online helemaal niet duur is? Adverteren kan al vanaf 1 euro per dag voor banners. Adverteren met content kan al vanaf 24,95 euro. Laat je informeren over alle mogelijkheden die wij met adverteren bieden. Natuurlijk vindt je op Regio Online alles over regionaal en lakaal nieuws. Daarnaast kun je weer & verkeersinformatie vinden en via P2000 de actuele 112 meldingen bij jou inde buurt.

Op de pagina Adverteren van Regio Online lees je alles over de mogelijkheden om te adverteren op onze nieuwswebsite. Adverteren kan door middel van content, maar je kunt ook adverteren met banners bijvoorbeeld.

Adverteren

Wist je dat adverteren bij Regio Online helemaal niet duur is? Adverteren kan al vanaf 1 euro per dag voor banners. Adverteren met content kan al vanaf 24,95 euro. Laat je informeren over alle mogelijkheden die wij met adverteren bieden. Natuurlijk vindt je op Regio Online alles over regionaal en lakaal nieuws. Daarnaast kun je weer & verkeersinformatie vinden en via P2000 de actuele 112 meldingen bij jou inde buurt.

Speelruimteplan halverwege de rit

Moerdijk Nadat eerder het speelruimteplan al vorm kreeg in met name Fijnaart en Heijningen, is er in de afgelopen maanden hard gewerkt in Willemstad, Moerdijk en Zevenbergen Krooswijk. Hier werden in totaal 24 speel- en ontmoetingsplekken verfraaid en vernieuwd.

Van wipkip tot kabelbaan en van muziekbol tot multifuncionele fitness-spot. De vernieuwing kwam steeds tot stand in samenspraak met de inwoners, waaronder natuurlijk ook de kinderen zelf. Met de oplevering van deze speelplekken is het plan om alle speelruimte in de gemeente aan te pakken halverwege de rit.

Wethouder openbare ruimte Jack van Dorst vindt het belangrijk dat er in alle kernen op maat en samen met inwoners bekeken wordt hoe het speelruimteplan in hun omgeving kan worden ingedeeld. “Als gemeente maken we vervolgens het beheer en onderhoud mogelijk en zorgen we ervoor dat de plekken veilig en verantwoord zijn.” Ondanks wat tegenslag, zoals de slechte weersomstandigheden (eerst extreem nat, daarna extreem droog) en het lange wachten op skatenbaanonderdelen uit het buitenland als gevolg van de coronamaatregelen, is de wethouder trots op de geweldig mooie aanwinsten die gerealiseerd zijn.

Wethouder roept alle jeugd en senioren op: “Denk mee!”

De komende periode staan Standdaarbuiten, Langeweg en Zevenbergschen Hoek op de rol. Hier verwacht de gemeente nog dit jaar inwoners (per brief) op te roepen om mee te denken, om in 2021 het Speelruimteplan te realiseren. In 2021 volgen tot slot de trajecten in Noordhoek, Klundert en Helwijk, waar we in 2022 dan kunnen starten met opknappen.

“Een speelplek is niet alleen voor kleine kinderen en hun ouders,” vindt Jack van Dorst. “Het is een ontmoetingsplek voor alle leeftijden en alle buurtgenoten. Ik wil daarom alle omwonenden vragen om gebruik te maken van de inspraakmomenten. Laat horen wat ú, of wat jij, belangrijk vindt in uw of jouw woonomgeving.”

het rode speeltuintje maakt plaats voor speelruimteplan

Met de realisatie van het nieuwe Dorpshart in 2019 kwam er in dorp Moerdijk een prachtige speel- en ontmoetingsplek voor alle leeftijden. Toch waren er voor kinderen tot 6 à 8 jaar nog drie extra speelplekken nodig. Met belangstellende inwoners en de school werden de mogelijke locaties en de eisen en wensen besproken. “Dé speelplek van het dorp, in Moerdijk bekend als het ‘rode speeltuintje’, bleek te dicht bij het nieuwe Dorpshart te liggen en moest verdwijnen.

We zagen dat veel Moerdijkers dat aanvankelijk aan het hart ging. Uiteindelijk was er begrip voor de spreiding van de speelplekken over het dorp.” De dorpelingen kunnen elkaar nu eindelijk ook weer ontmoeten aan de opgeknapte plek aan de Koning Haakonstraat en twee speelse gloednieuwe terreinen bij de Visserstraat en het Schapenpad.

Willemstad – meer mogelijkheden om te spelen op de vesting

In Willemstad boog een werkgroep, die ontstaan was aan de stadstafel, zich over de verdeling en de leeftijdscategorieën van de speelplekken. Van Dorst: “Eén van de uitgangspunten in ons beleid is voldoende spreiding voor peuters; oudere kinderen kunnen vaak zelfstandig en iets verder weg op pad. Daarom is er een nieuwe speelplek bijgekomen op Bastion Holland, die gericht is op iets oudere kinderen.” Er staan onder meer een kabelbaan en een steltenpad en ook één van de tien bijenhotels, die de gemeente onlangs cadeau kreeg vanwege de titel Bijvriendelijkste gemeente van Nederland.

Verder zijn in Willemstad nog zeven speelplekken uit het Speelruimteplan aangepakt: aan het Avonturenpad aan de Abraham Andrieslaan ben je nu de kapitein op een verend schip of doe je een avontuurlijk parcours van wel 40 meter. De plek aan de Cees van Gendlaan, bij de school, is ideaal voor de allerkleinsten: hier kun je bijvoorbeeld met je peuter gezellig op een duo-schommel.

Zevenbergen – volop buitensporten in Krooswijk

Het terrein langs de Westrand in Zevenbergen, bij de nieuwe voetbalkooi, is volgens de wethouder een echte ontmoetingsplek geworden waar alle leeftijden samenkomen. “Van de geavanceerde fitnesstoestellen wordt druk gebruik gemaakt. Op de ‘outdoor trim bike’ stel je bijvoorbeeld met je smartphone verschillende opties in, zoals snelheid, afstand, weerstand, verbrande calorieën en tijd.” Ook kun je instructievideo’s bekijken of je favoriete berg beklimmen op de fiets in ‘virtual reality’.

Onder de Zevenbergse jongeren bleek ook vraag naar een voetbalkooi. Het basketbalveld was de ideale plek om beide te kunnen combineren, dus die kwam er. Het naastgelegen trapveldje wordt ook nog steeds goed gebruikt.

“En eindelijk hebben we nieuws over de skatebaan! De skatebaantoestellen komen zo spoedig mogelijk vanuit Oostenrijk naar Nederland nu de grens weer open is. Iedereen is erbij gebaat dat de skatebaan zo snel mogelijk gebruikt kan worden. De onderdelen waren al in Nederland. Maar nadat sommige onderdelen niet juist bleken te zijn gemonteerd, moesten ze begin maart terug naar een fabriek in Oostenrijk, waarna de grens op slot ging als gevolg van de corona-maatregelen.”

“Aan kleinere kinderen is er in Krooswijk natuurlijk ook gedacht. Naast bovengenoemde plekken zijn er maar liefst elf (grotere en kleinere) speelplekken verfraaid.”

Overige speelruimte in Zevenbergen

De rest van Zevenbergen is nu aan de beurt voor het Speelruimteplan . Met alle input van inwoners die hebben meegedacht gaan de speeltuinleveranciers aan de slag met ontwerpen. Zodra die ontwerpen gereed zijn worden ze gepubliceerd op de website van de gemeente, waarschijnlijk einde zomer.  

Alle informatie over het speelruimteplan is te volgen via
www.moerdijk.nl/vernieuwing-speelplek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio