14.1 C
De Bilt

Speeltuin Slotpark binnenkort met een hapje en een drankje

Bezoekers aan het Slotpark in Oosterhout kunnen binnenkort bij foodtrucks een hapje of drankje halen. Het college komt hiermee tegemoet aan de wensen van bezoekers van de nieuwe speeltuin in het Slotpark. Het college geeft maximaal voor twee locaties standplaatsvergunningen af. Het gaat om een pilot tot 1 januari 2023. Na deze periode evalueert het college de pilot vanuit het perspectief van bezoekers, ondernemers en omwonenden. Daarna bekijkt het college de mogelijkheden voor een vervolg.

Slotpark

Wethouder Dees Melsen: ‘De speeltuin in het Slotpark heeft leven in het Slotpark gebracht. Een hapje of drankje voegt iets extra’s toe voor de ouders, grootouders, kinderen en andere bezoekers. Met deze pilot komen we tegemoet aan de wensen van de bezoeker. Tegelijkertijd kunnen we bekijken wat het effect is voor bezoekers, ondernemers en omwonenden. Daarna kunnen we bekijken hoe we het in de toekomst mogelijk willen maken.’

Gevarieerd aanbod op drukke momenten

Het college geeft voor maximaal twee locaties standplaatsvergunningen af in de pilotperiode. De verwachting is dat de foodtrucks vooral aanwezig zijn op de momenten dat het druk is in de speeltuin, zoals woensdagen, weekenddagen en vakanties. De foodtrucks mogen er tot 20.00 uur staan.  In de zomervakantie is dit 22.00 uur.
Het is de bedoeling dat de standplaatshouders diverse producten aanbieden. Denk aan koffie, thee en fris, fruit, smoothies, broodjes, wat snoep en koek. Er worden geen bak- en braadproducten aangeboden. Dit heeft te maken met mogelijke stankoverlast, de benodigde vetafscheiding en het gezondheidsaspect. Ook wordt er geen alcohol aangeboden. Dat staat de Alcoholwet niet toe.

Foodtrucks op bestaande verharding

De bestaande verharding wordt gebruikt voor de aan- en afvoer en de plaatsing van de foodtrucks. Vlakbij de standplaatsen laat de gemeente elektra aanleggen. De gemeente zet verder extra prullenbakken neer.

Mogelijk vervolg na evaluatie

Eind 2022 evalueert het college de pilot. Als de voorziening bij de speeltuin een succes is, dan kan het college besluiten om de standplaatsen te behouden of uit te breiden naar een kiosk of een kleinschalige horecagelegenheid. Dan zal dit in samenspraak met mogelijke initiatiefnemers, horeca en omwonenden gebeuren.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio