21.1 C
De Bilt

Kom speuren en spelen in de Grote Kerk Breda tijdens het kerstweekend

Je denkt dat de Grote Kerk Breda een plek van verwondering, verbinding en bezinning is en vooral een plek waar je je netjes moet gedragen. Dat laatst geldt niet voor zaterdag 17 en zondag 18 december: dan mogen kinderen rennen en spelen in de kerk. De Grote Kerk Breda organiseert een kinderkerstweekend als afwisseling tijdens het kerstshoppen of om alvast in de sfeer te komen voor de start van een speurtocht of lichtjeswandeling in en om het centrum van de stad.

Speuren en spelen in de kerk

Doe de speurtocht en zoek alle ridders en dieren die zich verstoppen in de kerk of laat je van jouw creatiefste kant zien tijdens het versieren van een kerk-kerstbal. Ouders en grootouders hoeven zich ook niet te vervelen: speur en kleur gezellig mee met de (klein)kinderen.

Ontdek ridders en dieren

Wist je dat je er heel veel ridders en dieren te vinden zijn in de Grote Kerk Breda? Ze zijn er in alle vormen en maten, er is zelfs een ridder die een helm heeft waar een vis uit springt. Overdag kan je alles natuurlijk goed zien, maar zodra het schemerig wordt in de kerk is dat lastiger. En dan wordt het pas echt leuk, want vanaf dat moment begint de lichtjesspeurtocht en kan je een lampje ophalen bij de balie om de dieren en ridders nog beter te kunnen vinden.

Collage
Collage – Foto’s: Grote Kerk Breda

Kerstknutselen in de Grote Kerk Breda

In samenwerking met Brandpunt heeft de Grote Kerk Breda de allereerste échte kerk-kerstbal ontwikkeld, die je 17 en 18 december op jouw allermooist kunt versieren aan een 9 meter lange tafel in het middenschip. Versier een kerk-kerstbal voor de kerstboom thuis of als last-minute kerstcadeautje voor iemand anders. Aan wie ga jij jouw kerk-kerstbal geven?

Praktische info – Speuren en spelen in de kerk

Zaterdag 17 december 2022 10.00 – 17.00 uur

Zondag 18 december 2022 13.00 – 17.00 uur

Entree kerk: gratis

Voor het kerstknutselen en de speurtocht geldt een kleine bijdrage. Ga voor uitgebreide informatie over Speuren en spelen in de Grote Kerk Breda naar grotekerkbreda.nl/agenda

Speuren en spelen in de kerk is mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Breda.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio