16.8 C
De Bilt

Sport en cultuur toegankelijk voor alle Bredanaars: Schilderen, theater of sporten dankzij Volwassenenfonds  

Sporten om je hoofd leeg te maken. Muziekles om je creatieve ei kwijt te kunnen. Of schilderen om nieuwe mensen te leren kennen. Voor veel mensen is het misschien heel gewoon, maar sport en cultuur is lang niet voor alle Bredanaars toegankelijk. Om dit wél mogelijk te maken, sluit gemeente Breda zich vanaf nu aan bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur.  

Volwassenenfonds Sport en cultuur

Dankzij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur kunnen volwassen Bredanaars met een minimum inkomen en een Bredapas lid worden van een sportvereniging of culturele instelling. Sporten, schilderen, theater, muziekles of beeldende kunst zijn op die manier voor alle Bredanaars toegankelijk. Via het fonds kunnen zij jaarlijks een vergoeding van maximaal 300 euro aanvragen voor hun lidmaatschap of contributiekosten.   

Wethouder Marike de Nobel (Armoede): “In Breda vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Ik ben dan ook enorm blij dat we vanaf nu onze inwoners de mogelijkheid kunnen bieden om gebruik te maken van het Volwassenenfonds om te sporten of mee te doen aan culturele activiteiten. Met de BredaPas konden inwoners al een bijdrage krijgen van 75 euro, maar dat was niet altijd genoeg voor een lidmaatschapDankzij dit fonds gaat dit bedrag omhoog naar 300 euro en krijgt iedereen de mogelijkheid lid te worden van een sportvereniging of mee te doen aan culturele activiteiten.” 

Zo werkt het 

Bredanaars dienen hun aanvraag voor de vergoeding van hun lidmaatschap voor sport of cultuur altijd in via een intermediair. Dit kan bijvoorbeeld een maatschappelijk werker, schuldhulpverlener, buurtwerker of klantmanager zijn. Jaarlijks kunnen Bredanaars met een BredaPas een vergoeding voor maximaal 300 euro krijgen. Zodra de aanvraag is goedgekeurd, betaalt het Volwassenenfonds Sport & Cultuur de kosten rechtstreeks aan de sportvereniging of cultuurinstelling. Meer informatie over de spelregels staat op: Gemeente Breda – Volwassenenfonds 

Intermediairs 

Het Volwassenenfonds zoekt maatschappelijke organisaties die zich in de gemeente Breda willen inzetten om sport en cultuur voor iedereen toegankelijk te maken. Zij kunnen als intermediair Bredanaars helpen om een aanvraag te doen voor hun vergoeding. Interesse? Meld je aan via de website van het Volwassenenfonds

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio