12.4 C
De Bilt

Sporthal De Drie Linden in Prinsenbeek krijgt energielabel A.

Breda – Op zaterdag 22 september vierde de Drie Linden het 20-jarig bestaan en haar groene makeover. Wethouder de Beer onthulde op deze feestelijke dag het eerste energielabel, prominent aan de gevel van de sporthal. Dit energielabel gaan de inwoners van Breda de komende maanden steeds meer zien in de gemeente. Alle verduurzaamde gemeentelijke gebouwen krijgen er namelijk tijdelijk een.

Verduurzamen heeft impact!
Er is de afgelopen maanden flink geklust aan Sporthal De Drie Linden aan Heisprong 15 te Prinsenbeek. Een hele waslijst aan duurzame maatregelen is uitgevoerd en heeft ervoor gezorgd dat de sporthal nu energielabel A heeft. Zowel de gemeente als de in het beheer participerende stichting van de sporthal zijn erg trots op dit resultaat! Tijdens de werkzaamheden zijn de gevels voorzien van isolatie, kregen de kozijnen in de voorgevel triple glas en zijn de daken extra geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. Ook is voor het verwarmen en koelen van de sporthal een warmtepomp geplaatst. Verder is er op de ventilatie van het gebouw warmteterugwinning toegepast en is de verlichting vervangen door led-verlichting.

De gemeente Breda maakt haar vastgoed energiezuiniger De Drie Linden is niet de enige plek waar de gemeente aan de slag is gegaan. De komende jaren gebeurt dit met zo’n 75 gebouwen waarvan de gemeente eigenaar is. Deze maatregelen besparen in totaal gemiddeld zo’n 40% energie en de gebouwen krijgen na de aanpak bijna allemaal het energielabel A. Dat heeft dus al behoorlijk wat impact op de energierekening, maar vooral ook op de CO2 uitstoot.

Iedere bijdrage telt
Wethouder Paul de Beer: “ In totaal hebben we in Breda ruim 900 kton aan CO2 uitstoot te besparen. Een hele opgave dus, en dat kunnen we alleen door het samen aan te pakken. Met de energielabels aan de gebouwen maken we de inwoners bewust van de impact van verduurzamingsmaatregelen. Want ook in een ‘gewoon huis’ kunnen die van grote invloed zijn op de energierekening en de C02- uitstoot in Breda”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio