20 C
De Bilt

Winnaar Stadsfotograaf in Oosterhout is geworden… Silvia Struik

Oosterhout – Voor de 5 genomineerde fotograven voor de titel Stadsfotograaf Oosterhout was het een spannende maand. Alle kandidaten maakten een bijzondere fotoreeks, te zien in Theek5 of online via www.inoosterhout.nl/stadsfotograaf. Ook kon iedereen bijna een maand lang stemmen op zijn of haar favoriete fotograaf. Maar zoals bij elke wedstrijd, kan er maar 1 de winnaar zijn. En dat is Silvia Struik! Zij verzamelde een enorme hoeveelheid stemmen, maar liefst 513 stemmen van de in totaal 1.983 stemmen. Gefeliciteerd Silvia!

Een uitdaging

Woensdag 30 september maakten we, door de aangescherpte coronamaatregelen in een kleiner gezelschap dan gepland, de winnaar van de fotowedstijd bekend. Silvia Struik, de dame die Oosterhout en haar kerkdorpen op verschillende manieren in beeld bracht, heeft de wedstrijd gewonnen. Zij mag zich een jaar lang stadsfotograaf van Oosterhout noemen. En dat vindt Silvia een uitdaging Een uitdaging om de diversiteit in onze gemeente in beeld te brengen. Of dat nu een straatbeeld, natuur, een activiteit, portret of passie van de inwoners is. Wellicht opent het ook deuren, die normaal gesloten blijven en kom ik in verrassende situaties terecht. De kans om dan een mooi beeld te maken is dan een mooie uitdaging die ik graag aan ga!

Volg de Stadsfotograaf!

De commissie die deze wetstrijd heeft uitgeschreven gaat met Silvia in gesprek om te kijken hoe zij haar rol van Stadsfotograaf wil vervullen en hoe haar foto’s zichtbaar kunnen zijn in Oosterhout.

Silvia wordt een jaar lang gecoacht door de Commissie Oosterhout. Ook zal zij foto’s posten op Instagram stadsfotograaf_oosterhout.

Bewonersinitiatief

Deze fotowedstrijd is een initiatief van onze eigen inwoner, Nora Kruik. De wedstrijd organiseerde Nora samen met gemeente Oosterhout en de commissie Stadsfotograaf. Iedere inwoner die op wat voor manier dan ook verstand heeft van fotograferen mocht hieraan deelnemen. De commissie koos uit alle inzendingen 5 genomineerden: Marco Broos, Jaap Burggraaf, Ank van Raaij, Eva Schweizer en Silvia Struik. De inwoners en de commissie kozen uit de 5 genomineerden de uiteindelijke winnaar. Met een verdeelsleutel zijn de stemmen aan de punten van de jury toegevoegd. Uiteindelijk zijn de stemmen van het publiek bepalend geweest. En dat hoort ook zo, want het is een stadsfotograaf. De fotograaf van de stad, van Oosterhout.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio