21 C
De Bilt

Starterslening Alphen-Chaam verlengd

Wie in de gemeente Alphen-Chaam de eerste woning van zijn leven wil kopen, kan ook de komende tijd een aanvullende starterslening aanvragen. Als de woning niet duurder is dan €390.000,- én als iemand er zelf gaat wonen, helpt de gemeente met een maximaal bedrag van €30.000,-. De gemeenteraad breidde het budget hiervoor met €200.000,- uit.

Verantwoordelijk wethouder Eric Daandels is blij dat nu meer mensen in Alphen-Chaam hun ‘wooncarrière’ kunnen beginnen. “We zien allemaal hoe de huizenprijzen almaar sneller lijken te stijgen, ook in onze gemeente. Deze regeling helpt mensen bij het maken van een start.”

Regeling Starterslening versoepeld

De regeling bestond al langer en was redelijk succesvol. Nu zijn de voorwaarden versoepeld waardoor meer mensen er aanspraak op kunnen maken. Voorheen was het zo dat alleen starters tot en met 35 jaar aanspraak konden maken op de regeling. Nu kunnen ook starters tot 45 jaar er gebruik van maken. Voorwaarde is in dat geval dat ze niet alleen een woning van maximaal €390.000,- kopen, maar ook dat ze een sociale huurwoning verlaten. De voorwaarden staan op: www.alphen-chaam.nl/starterslening.

Oude budget niet toereikend

Doordat de regels zijn versoepeld, zou het oude budget mogelijk niet toereikend zijn. Daarom is het budget met twee ton uitgebreid “We hebben nu €351.000,- te verspijkeren”, aldus de wethouder. Omdat het een zogenaamd ‘revolverend fonds’ is (alle uitgaven komen weer terug wanneer de lening afbetaald wordt), verwacht de wethouder dat er genoeg geld in kas is om aan de vraag te voldoen. “En zo kunnen nóg meer mensen hun wooncarrière in onze mooie gemeente beginnen”, zegt hij. “Dat gunnen we iedereen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio