7 C
De Bilt

Platanenbomen verhuisd naar hun eindbestemming

In Buiten de Veste zijn op dinsdag 20 december drie ca. 55 jaar oude platanenbomen verplaatst. Waar ze in 2018 een reis aflegden van Breda naar Steenbergen, hebben ze nu hun eindbestemming in ’t Avontuur van de nieuwe woonwijk Buiten de Veste bereikt.

Eindbestemming platanenbomen bereikt

Het was altijd al de bedoeling om de grote bomen in Steenbergen nogmaals te verplaatsen. Samen met de inwoners van de wijk is de afgelopen tijd gesproken over de inrichting van ’t Avontuur (groene plantsoen in de wijk). Nu dat het ontwerp afgerond is, kunnen ook de bomen geplaatst worden.

Samenwerking

De drie platanenbomen kennen een bijzondere geschiedenis. Al in september 2016 ontstond bij medewerkers van de brede school het idee om een levensboom te planten in deze nieuwe wijk. De gemeente Steenbergen ging daarom bij De Bomenmakelaar op zoek naar een echte oude levensboom. Maar, dat werden er dus uiteindelijk drie.

Geschenk van gemeente Breda

In 2018 werden de bomen geschonken door de gemeente Breda. Daar moesten de bomen weg, maar kappen was niet wenselijk. Het bedrijf Zoontjens Boomprojecten heeft de bomen destijds tijdelijk verhuisd naar de Oost-Groeneweg en daar verzorgd. Inmiddels zijn de bomen verhuisd naar de definitieve bestemming.

Wethouder Remery is erg blij met deze ontwikkeling: “Mooi om te zien dat er samengewerkt is om dit te realiseren. De inwoners van Buiten de Veste en de kinderen van de Maria Reginaschool kunnen de komende jaren genieten van deze ‘oude’ bomen op een nieuwe plek.”

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio