14.9 C
De Bilt

Studenten Curio planten 1700 boompjes op ‘t Zoet

Breda – Eerstejaars studenten van de opleiding Tuin, Park en Landschap van Curio planten vandaag 1.700 boompjes en wilgentenen op ‘t Zoet. Het voormalige suikerfabriekterrein krijgt daarmee een nieuwe impuls. De studenten krijgen tijdens deze dag de kans om praktijkervaring op te doen. Een expert neemt ze mee in de planvorming, uitleg over de ecologie en biodiversiteit. Een mooie samenwerking tussen het onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Wethouder Tim van het Hof en bestuursvoorzitter van Curio Rob Neutelings helpen de studenten een handje mee.

‘t Zoet

Begin 2021 kochten de gemeente Breda en de provincie Noord-Brabant samen het terrein van de voormalige suikerfabriek in Breda. Het kreeg de toepasselijke naam ‘t Zoet. Deze belangrijke en grote locatie tegen het historische stadscentrum van Breda moet een grootstedelijk internationaal district met gemengde functies worden met een bovenlokale betekenis. In de periode dat de plannen worden gemaakt, richten de gemeente en de provincie een deel van het gebied in als tijdelijk stadspark.

6000 kubieke meter zand

De aanleg van dat park is inmiddels gestart. Zo werd begin september al 6.000 m3 zand gestort in de voormalige ‘bietenbak’ op het terrein. Er liggen inmiddels ook boomstammen in het zand, waardoor er een soort terrassen zijn ontstaan. Verder zijn op een aantal plekken groene terpen aangelegd op het terrein.

Aankleding park

De gemeente gaat het park nu verder aankleden. Het is immers een enorme oppervlakte. In samenwerking met Curio gaan studenten die in opleiding zijn tot hovenier de groene terpen aanplanten met kleine boompjes en struiken. Het gaat om snelgroeiende soorten, die bijdragen aan een mooi groen beeld, een positieve ecologische invloed hebben en bijdragen aan verkoeling van de stad in warme periodes. Rob Neutelings: ‘Dit zijn initiatieven waar ik blij van word en die belangrijk zijn. Vooral omdat onze studenten op deze manier écht in de praktijk leren. We zijn de beroepsopleider van de regio. Nou dat laten we hier maar weer mooi mee zien’.

Nieuwe ontmoetingsplek – studenten Curio helpen bij aanleg

“Supermooi dat de studenten van Curio ons helpen bij de aanleg van het tijdelijke stadspark op ‘t Zoet”, aldus wethouder Tim van het Hof. ” Het duurt nog wel even voordat de plannen voor dit gebied klaar zijn en we met de daadwerkelijke uitvoering starten. Tot die tijd willen we Bredanaars op allerlei manieren kennis laten maken met dit unieke gebied. Het stadspark wordt een mooie plek centraal aan het water, een nieuwe ontmoetingsplek in Breda”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio