10 C
De Bilt

Tegeltaxi: laat je tuintegels gratis ophalen

Breda – Vervang jij tegels voor groen? Je kunt je tegels gratis laten ophalen door de tegeltaxi van de gemeente Breda, onderdeel van het NK Tegelwippen. Afgelopen zaterdag, 19 juni, was de eerste taxirit. Er zijn die dag bijna 3000 tegels opgehaald op 30 adressen in Breda.

Bijrijder op de tegeltaxi

Wethouder Paul de Beer hielp mee als bijrijder om de tegels op te halen: “Geweldig om te zien dat zoveel mensen gehoor geven aan de oproep om tegels te vervangen door groen. Elke tegel telt! 3000 tegels minder is weer vele planten erbij. Met de tegeltaxi maken we het extra aantrekkelijk voor mensen om tegels te wippen. Zo wordt Breda steeds groener”

De tegeltaxi – Foto: © gemeente Breda

Minimaal 1 vierkante meter inleveren

De tegeltaxi rijdt nog op drie andere data, zaterdag 10 juli 2021, zaterdag 28 augustus 2021 en zaterdag 18 september 2021. Het minimum in te leveren aantal tegels is 1 m2. Tegelwippers kunnen zich hiervoor opgeven via de website van de gemeente Breda NK Tegelwippen | Breda

NK Tegelwippen

Deze actie wordt gehouden in het kader van het NK Tegelwippen 2021. Breda gaat hierbij de strijd aan met gemeente Tilburg in (misschien wel) de spannendste derby van het NK-Tegelwippen 2021. Wie verruilt de meeste (tuin-)tegels voor groen? Tijdens het NK houdt de gemeente Breda diverse acties. Inwoners die tegels vervangen door groen kunnen een tuinbon verdienen (hierbij geldt op=op), sportfanaten en sportclubs kunnen een clubbonus verdienen en er is een actie voor bedrijventerreinen. Opgeven hiervoor kan via NK Tegelwippen | Breda. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio