2.2 C
De Bilt

Teteringsedijk wordt groene straat met ruimte voor fietser en voetganger

Breda – De Teteringsedijk tussen de Kapittelweg en de Doornboslaan gaat ingrijpend op de schop. Meer woonuitstraling, meer groen en bomen en meer ruimte voor fietsers en voetgangers. De gemeente Breda geeft hiermee invulling aan de belangrijkste wensen van de bewoners voor de nieuwe inrichting van de straat. Het college van B&W heeft het Voorlopig Ontwerp vastgesteld.

Teteringsedijk

Wethouder Daan Quaars: “De Teteringsedijk heeft geen doorgaande functie meer en daarom wordt de maximum snelheid 30 km per uur. We passen de inrichting daarop aan. De brede rijbaan van asfalt gaat eruit en er komt een smallere rijbaan met gebakken klinkers terug. Er komen snelheid remmende plateaus bij de kruisingen en een overrijdbare middenberm. De straat krijgt het uiterlijk van een fietsstraat met langsparkeren en groen aan beide zijden van de weg. De straat maakt daarmee deel uit van de belangrijke fietsverbindingen in de stad zoals we die hebben afgesproken in de Mobiliteitsvisie”.

Voorbeeld

Wethouder Paul de Beer: “De Teteringsedijk wordt een prachtig voorbeeld van een ‘groene’ straat zoals we er veel meer willen in onze Stad in een Park. Zo komt er een groot ondergronds regenwaterriool dat het water afvoert naar de Singels. We planten verspringende bomen en boomgroepen langs de rijbaan en hagen over de hele lengte van de weg langs de brede trottoirs. Als kers op de taart komen er lichtmasten met led-verlichting. Dankzij participatie van een werkgroep van bewoners is het ontwerp nog mooier en groener geworden”

Overleg met bewoners

Afgelopen jaar is regelmatig overleg geweest met de werkgroep van bewoners van de Teteringsedijk. Deze werkgroep hield de bewoners uit de straat met nieuwsbrieven op de hoogte en haalde informatie op. Met een enquête zijn de wensen van de bewoners opgehaald. Die wensen zijn zoveel mogelijk verwerkt in het voorlopig ontwerp.

Virtual Reality

De inrichting van de straat verandert behoorlijk. Om mensen een goed beeld te geven van de plannen zijn er Virtual Reality beelden gemaakt. Mensen kunnen op bepaalde punten in de straten gaan staan en zien hoe de omgeving er In de nieuwe situatie uit zal zien.

Informatiebijeenkomst

Op 20 juli is er een digitale informatiebijeenkomst over het ontwerp. Na de bijeenkomst zijn het plan en de virtual reality beelden ook op www.planbreda.nl te bekijken Ook een video-tour en diverse 360-graden-beelden zijn dan te zien.

Realisatie

Op zijn vroegst begint de uitvoering van het werk eind 2022 afhankelijk van de bouw van de Tuinen van Genta.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio