2.1 C
De Bilt

Uitpraatprocedure nodig bij aanhouding Breda

Breda – Agenten hebben maandagavond 5 november een 22-jarige man op de Kangoeroestraat aangehouden voor bedreiging. Omdat hij mogelijk een vuurwapen bij zich had werd er gebruik gemaakt van de zogenaamde BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte). De man bleek drugs en een mes op zak te hebben.

Rond 17.00 uur kreeg de politie de melding van een 19-jarige vrouw, woonachtig in de Haagse Beemden, dat ze door de verdachte met de dood bedreigd zou zijn. De officier van justitie gaf toestemming om de man buiten heterdaad aan te houden. Omdat de dienders informatie hadden dat de man mogelijk in bezit zou zijn van een vuurwapen trokken ze zware vesten aan en gingen op zoek naar de Bredanaar. Rond 19.15 uur troffen ze hem in zijn auto aan op de Kangoeroeweg.

BTGV

De agenten haalden hem met behulp van de BTGV uit zijn auto. In het voertuig vonden ze een mes, ook bleek de man drugs op zak te hebben. Later op de avond is de woning van de man doorzocht. Daar werd een handvuurwapen gevonden. De verdachte is vastgezet voor verder onderzoek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio