21.5 C
De Bilt

Verbod op glas en blik in het centrum van Breda tijdens Koningsdag en -nacht

In de Bredase binnenstad geldt tijdens Koningsdag en -nacht een glas- en blikverbod. Glas en blik op straat tijdens evenementen zorgt voor gevaarlijke situaties. Zo kunnen bezoekers gewond raken en maakt het de wegen moeilijk begaanbaar voor de hulpverleners op de fiets of ter paard.

Voor het eerst verbod op glas en blik

Tijdens de afgelopen carnaval is voor het eerst een glas- en blikverbod ingevoerd in de binnenstad van Breda. Het verbod zorgde voor minder incidenten en slachtoffers. Daarom is besloten ook tijdens Koningsnacht en -dag drinkgerei van glas en blik uit de binnenstad te weren. Beide verpakkingsmaterialen zijn vaak de oorzaak van onveilige situaties tijdens evenementen in de stad.

Burgemeester Paul Depla: “Koningsnacht – en dag beloven weer mooie en drukke evenementen te worden in Breda. Daarom is het van belang om ook nu weer deze veiligheidsmaatregel te nemen. De invoering van het glas- en blikverbod tijdens carnaval is goed bevallen en de effecten op de veiligheid waren positief. Zo hielp het de hulpdiensten zich beter te verplaatsen, doordat de binnenstad beter begaanbaar was omdat er aanzienlijk minder blik en glas op straat lag. Ook werden er veel minder snijwonden behandeld bij de EHBO.”

Hier geldt het verbod op glas en blik in Breda tijdens Koningsdag
Hier geldt het verbod op glas en blik in Breda tijdens Koningsdag – Beeld: gemeente Breda

Controle op glas en blik

Borden bij de toegangswegen wijzen bezoekers die het gebied betreden op het verbod. Toezicht en Handhaving controleert samen met beveiligers of de bezoekers van de binnenstad glas of blik bij zich hebben en verzoeken hen dit in de afvalbakken aan de randen van de stad te gooien. Bezoekers die zich niet aan deze regels houden riskeren een boete.

Een deel van de binnenstad

Het glas- en blikverbod (op grond van artikel 2:27:B van de APV) is geldig in een deel van de binnenstad van Breda. Het is verboden om in het aangewezen gebied drinkgerei van glas en/of geopende én ongeopende verpakkingen van glas of blik bij je te hebben. Het glasverbod geldt van woensdag 26 april 18.00 uur tot en met vrijdag 28 april 8.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio