19.2 C
De Bilt

zonnepanelen verduurzamen MFA Bremerpoort

Nieuwe stumpt – Op het dak van de Multi-Functionele Accommodatie Bremerpoort in Ulicoten zijn 197 zonnepanelen geplaatst. De officiële ingebruikname is op vrijdagochtend 24 augustus 2018. De verwachte opbrengst is 47.500 KWh per jaar. Dit is 50% van het huidige energieverbruik van Bremerpoort. Naast de energiebesparing leveren de panelen ook jaarlijks 30.000 kilo minder CO2-uitstoot op.

Zonnepanelen maakt blij

De drie gebruikers Stichting ‘t Dorpshuis, Bernardusschool (Scholengemeenschap Het Groene Lint) en Kober kinderopvang, alsook de gemeente zijn blij met deze verduurzaming van Bremerpoort. “Op wereldschaal is het een kleine stap vooruit, voor Ulicoten is het een mooie bijdrage aan de klimaatdoelstellingen. Jong en oud maakt veelvuldig gebruik van het gebouw en aan hen kunnen we vanaf nu laten zien wat zonnepanelen kunnen doen om energie te besparen en de uitstoot van CO2 te verminderen”, vertelt wethouder Sommen (duurzaamheid).

De leerlingen van de Bernardusschool kunnen via een beeldscherm op het leerplein zien hoeveel stroom er opgewekt en verbruikt wordt. De gemeente heeft de aanschaf van de panelen voorgeschoten. Met de gebruikers van het gebouw zijn afspraken gemaakt om de aanschaf van de zonnepanelen terug te betalen. Dit gebeurt met de kostenbesparing op de energierekening.

https://regioonline.nl/regio-Breda

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio