12.8 C
De Bilt

Verwoestende brand in Etten-Leur op industrieterrein

Etten-Leur – Rond 9,.30 uur vanmorgen woed er een grote en verwoestende brand op een bedrijventerrein aan de Hermelijnweg in Etten-Leur. De brand is ontstaan bij Axell Logistics, waar op dat moment 3 medewerkers aanwezig waren. Zij konden op tijd het pand verlaten.

Brand verwoest mogelijk 6 bedrijfshallen

Het vuur was enorm vanmorgen, met zwarte, dikke rook. In de 6 hallen van het getroffen bedrijf blijken onder meer 26.000 pallets met lege, kleine petflesjes te staan. Het plastic veroorzaakt de zwarte, schadelijke rook. Hiervoor is rond 11.00 uur een NL-Alert uitgegaan, waarin omwonenden is opgeroepen ramen en deuren gesloten te houden en elektrische ventilatie uit te schakelen.

Vuur moeilijk te bestrijden

Rond 13.30 uur woedde het verwoestende vuur nog altijd. Dit ligt mede aan het feit dat de brandweer moeilijk bij alle panden kan komen. Met het leggen van een zogenaamde ‘stoplijn’ proberen zij te voorkomen dat nog meer gebouwen getroffen worden en de brand uit kan woeden.

Inmiddels is een deel van het bedrijfspand ingestort en zijn woningen in de omgeving ontruimd. Ook is er al een tweede NL-Alert uitgestuurd. Naast stankoverlast zijn er ook diverse meldingen van roetdeeltjes die bij omwonenden in de tuinen terecht komen.

Oorzaak

Voor zover nu bekend zou de brand ontstaan zijn in een meterkast. De brandweer kon rond 15.15 uur het sein brand meester geven. De brand heeft het bedrijf van Axell Logistics totaal verwoest. Omliggende panden konden door de enorme inzet van hulpdiensten gespaard worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio