10.6 C
De Bilt

Vier ‘t goeie leven op 9 juli in Alphen-Chaam

Op zondag 9 juli organiseren Cittaslow Supporters, samen met Toerisme de Baronie en de gemeente Alphen-Chaam, een Cittaslow Dag: Vier ‘t goeie leven. Kom op deze dag ontdekken wat voor moois Alphen-Chaam te bieden heeft. Ontmoet je dorpsgenoten, geniet van (h)eerlijke streekproducten en speel een oud-Hollands spel bij de markt bij de Leeuwerik in Galder. Of pak de fiets en ontdek de bedrijven van de supporters!

Elk jaar in een ander dorp

Vorig jaar werd de Cittaslow Dag vooral bij supporters zelf én op streekmarktjes gevierd. Dit jaar is er een grotere markt in Galder, bij de Leeuwerik. Op deze locatie kun je andere inwoners ontmoeten en kennis maken met bijzondere ondernemers.

Burgemeester Lieke Schuitmaker: ‘De ondernemingszin, het enthousiasme van onze inwoners vielen me meteen bij mijn start als burgemeester van Alphen-Chaam. Samen zetten we de schouders er wel onder, maken we er wat moois van en genieten we van de mooie dingen van het leven. Daar komen bijzondere en creatieve initiatieven uit. Mooi om daar op de Cittaslow Dag even extra bij stil te staan. En die ondernemingszin letterlijk én figuurlijk te proeven”. Volgend jaar is de centrale locatie in Chaam of Alphen. Zo doet het feest elk jaar een ander dorp aan.

Ook bij het bedrijf van een aantal supporters zijn activiteiten georganiseerd. Het volledige programma wordt binnenkort gepubliceerd op de website van Toerisme de Baronie.

Hou van ‘t Goeie Leven

Dat het fijn leven is in Alphen-Chaam is weten niet alleen de inwoners zelf. De gemeente trad in 2010 als eerste Brabantse gemeente toe tot Cittaslow. Cittaslow staat heel kort gezegd voor ‘het goeie leven’. Voor liefde voor bijvoorbeeld natuur, streekproducten, de mooie gebouwen en de geschiedenis van vroeger, voor landschap. Voor buurtgenoten die voor elkaar zorgen en samen dingen mogelijk maken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio