11.1 C
De Bilt

Villa Boerebont in Breda wordt overgenomen door het Leger des Heils

Het Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg (W&G) neemt op 1 juli 2024 de Bredase zorg- en hulporganisatie Villa Boerebont over, die in financieel zwaar weer verkeert. Villa Boerebont biedt onderdak, begeleiding en dagbesteding voor mensen met autisme, voormalige daklozen, ex-verslaafden, jongeren met gedragsproblemen en mensen met een licht verstandelijke beperking. De gemeente Breda heeft de organisatie in de afgelopen periode tijdelijk ondersteund en is blij dat de zorg voor de kwetsbare cliënten van Villa Boerebont gewoon verder kan gaan.

Goed nieuws voor cliënten en medewerkers

De overname door het Leger des Heils W&G is goed nieuws voor de medewerkers en cliënten van Villa Boerebont. Zij behouden hun baan en lopende trajecten kunnen worden voortgezet waarbij cliënten ook in de toekomst gewoon worden opgevangen. Het Leger des Heils W&G is een stabiele organisatie die de kwaliteit van zorg in de toekomst kan borgen. De komende maanden werken alle partijen aan een zorgvuldige overdracht per 1 juli.

Wethouder Arnoud van Vliet (Wmo): “Het Leger des Heils W&G is een waardevolle toevoeging aan ons zorglandschap in Breda. Ze zijn een bewezen goede zorgaanbieder die heeft aangetoond complexe cliënten de ondersteuning te kunnen bieden die zij nodig hebben.”

Noodzakelijke zorg in de toekomst

De marges in de zorg zijn klein en een kleinschalige organisatie als Villa Boerebont is kwetsbaar voor tegenslag. Een grote zorgverlener als het Leger des Heils is in staat om ervoor te zorgen dat ook in de toekomst de noodzakelijke zorg kan worden verleend. Het Leger des Heils W&G is een landelijk werkende organisatie, met veel ervaring in het opvangen en begeleiden van de doelgroep van Boerebont. In de komende periode wordt er nog hard gewerkt om de overdracht in financiële, juridische en praktische zin verder goed vorm te geven.

Beschermd wonen in Villa Boerebont

Villa Boerebont is een van de aanbieders van beschermd wonen in de regio Breda. Op dit moment zijn er zestig mensen die hier beschermd wonen. Daarnaast zijn er 103 mensen van alle leeftijden die dagbesteding krijgen. De herstelgerichte aanpak van het Leger des Heils W&G sluit goed aan bij de aanpak waar Villa  Boerebont bekend om staat.  Daarom is er bij de verschillende partijen het vertrouwen dat de verdere doorontwikkeling van de activiteiten van Villa Boerebont bij het Leger des Heils in goede handen is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio