4.1 C
De Bilt

Week van Ons Water vraagt om bewustwording

Halderberge – In navolging van de landelijke Week van Ons Water wordt in Brabant de regionale editie georganiseerd van 14 t/m 24 mei. Dit is een initiatief van de gemeenten in Midden- en West Brabant en Waterschap Brabantse Delta. Of het gaat om waterrecreatie, drinkwater of het hoosbuibestendig maken van de gemeente, iedereen heeft te ermee te maken. De gemeente Halderberge is één van de deelnemende gemeenten. Het thema dit jaar is ‘water in de buurt’.

Verschillende activiteiten voor jong en oud

Tijdens de Week van Ons Water vinden er verschillende activiteiten plaats in de gemeente Halderberge. Activiteiten voor jong en oud met water als gemeenschappelijke deler. Zo lezen wethouder Jan Mollen en voorleeskampioen van Halderberge Isa Beenakkers voor uit Beer & Staartje in de bibliotheek in Oudenbosch, vindt er een fotowedstrijd plaats, opent wethouder Jan Mollen het vernieuwde plein voor het gemeentehuis en het Waterplein in de wijk Velletri in Oudenbosch, kunnen kinderen experimenteren met waterproefjes, leest u alles over water in onze waterkrant in de Halderbergse Bode en nog veel meer!

Samen maken we Halderberge klimaatbestendig

“We hebben dit jaar weer een mooi programma voor jong en oud georganiseerd”, vertelt wethouder Jan Mollen. “Ik vind het belangrijk dat we als gemeente bewustwording vragen rondom water. We ervaarden het namelijk recent nog: het klimaat verandert. Samen met waterschap Brabantse Delta proberen we waterschade en waterhinder zoveel mogelijk te voorkomen. Rioleringsstelsels worden aangepast, zoals in het project doorgaande route Standdaarbuiten, Margrietstraat in Bosschenhoofd (in 2020) en de Sint Janstraat in Hoeven. Ook vergroenen we zoveel waar mogelijk, bijvoorbeeld met het mini-bosje in Oud Gastel, het waterplein in de wijk Velletri en het plein voor het gemeentehuis in Oudenbosch, waar de tegels eruit gaan en de planten erin. Deze laatste twee open ik officieel tijdens de Week van Ons Water.”“Het voorkomen van wateroverlast kunnen we niet alleen. Daar hebben we uw hulp hard bij nodig!
Wist u dat wij een subsidieregeling beschikbaar hebben rondom het nemen van klimaatbestendige maatregelen, zoals steentje eruit, plantje erin? Hiermee geven we u een financieel steuntje in de rug. Kijk voor meer informatie op: www.halderberge.nl/klimaatbestendig-halderberge.”

“Neem tijdens de Week van Ons Water ook even de tijd om uw kinderen te informeren over water en dat bijvoorbeeld schoon drinkwater helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Laat kinderen hun kennis testen en met elkaar de strijd aan gaan tijdens de online water waterquiz. Uiteraard wil ik het voorlichten graag voor u uit handen nemen tijdens de voorleesactiviteit in de bibliotheek. Kinderen uit Halderberge, gaan jullie met me mee op avontuur in de wereld van Beer en Staartje?”

De Week van Ons Water met een digitaal tintje

Vanwege de coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk alle activiteiten fysiek plaats te laten vinden. Zo zijn de waterproefjes voor kinderen te vinden op www.weekvanonswaterinbrabant.nl en lezen wethouder Jan Mollen en Isa Beenakkers voor via een video die is terug te vinden op ons Youtube-kanaal (www.youtube.com/gemeentehalderberge). Houd tijdens de Week van Ons Water onze social media kanalen in de gaten voor alle activiteiten in onze gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio