11.1 C
De Bilt

Wereld van transport en logistiek wordt ontdekt door leerlingen van Het Brederocollege in Breda

Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) heeft met de Load & Road Experience, een innovatief programma voor VMBO-scholen gelanceerd. Deze ervaring biedt leerlingen een speelse kennismaking met de transport- en logistieke sector, speciaal ontworpen voor 2e- en 3e-jaars leerlingen. Scholen kunnen de lessen zelf aanvragen, waarbij afgelopen week Het Brederocollege in Breda aan de beurt was.

Load & Road wordt ingezet in het kader van loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) lessen op scholen. Het doel daarvan is om leerlingen meer zicht te geven op hun kwaliteiten, interesses en mogelijkheden. Zodat ze beter inzicht in beroepsmogelijkheden krijgen en worden geholpen bij het kiezen van een passende vervolgopleiding. Load & Road van STL is een 90-minuten durende experience boordevol informatie, activiteiten en plezier. Leerlingen worden ondergedompeld in interactieve spellen en doe-opdrachten die hen laten kennismaken met de wereld van vrachtwagens en warehouses.

Speelse beroepsoriëntatie bij transport- en logistieke sector

‘Ontdekken door te doen!’ is de nadrukkelijke boodschap van deze ervaring die leerlingen helpt bij hun beroepsoriëntatie. Specifieke uitdagingen zoals rijden, docken, vastkoppelen, inpakken, beladen, bevestigen en plannen worden met games aangeboden als praktijksituaties in de transport- en logistieke sector. Zo kunnen leerlingen op een speelse manier een beeld krijgen van de beroepsmogelijkheden in transport en logistiek.

Er is geen voorbereiding van de docent nodig, begeleiders nemen de leerlingen mee in de spellen die perfect aansluiten op de belevingswereld van VMBO-leerlingen. De leerlingen van Het Brederocollege waren heel enthousiast over deze ervaring.

Voor meer informatie zie: De wereld van transport en logistiek ontdekken? – STL

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio