18 C
De Bilt

Wijk Rodeborg in Klundert viert feest

Woningstichting Woonkwartier en gemeente Moerdijk organiseerden woensdagmiddag 12 juli in de wijk Rodeborg een buurtfeest vanwege de geslaagde wijkontwikkeling in Klundert. De festiviteiten werden bijgewoond door onder andere huurders, bewoners en omwonenden. Het evenement bood gelegenheid terug te blikken op de wijkontwikkeling en vooruit te kijken naar de toekomst.

,,Deze festiviteiten zijn een blijk van waardering voor de inzet en betrokkenheid van alle partijen die hebben bijgedragen aan de bloei van de wijk Rodeborg. Samen bouwen is immers samen vieren. We hebben met elkaar een hechte en vitale wijk gecreëerd. Immers fijn wonen gaat verder dan alleen de woning. Een leefbare en duurzame wijk waarin iedereen zich thuis kan voelen,” aldus Ruud van den Boom, directeur-bestuurder van Woonkwartier.

Geslaagde ontwikkeling van de wijk Rodeborg

Voordat het feest losbarstte en de vele kinderen uit de wijk zich konden uitleven in een immense circustent, keek wethouder Danny Dingemans tevreden terug op de ontwikkeling van Rodeborg. ,,De geslaagde ontwikkeling van deze wijk in Noorse stijl, is een mooi voorbeeld van hoe we met elkaar in Klundert een bijdrage leveren aan de actuele maatschappelijke vraag. Naast deze gezellige wijk staat in Klundert ook nog nieuwbouw in de Westschans en het Bolwerk op stapel”.

Uitreiking fotoboekje

Aansluitend reikte wethouder Dingemans een fotoboekje van de bouwactiviteiten uit aan één van de eerste bewoonsters, Linda Damen. De nadruk lag daarbij op de gezamenlijke inzet en betrokkenheid van alle partijen. ,,De wijkontwikkeling van Rodeborg toont aan wat er mogelijk is wanneer we samenwerken en onze krachten bundelen. Ik ben trots op de positieve veranderingen die we hebben gerealiseerd. Van voetbalvelden en tennisbanen naar een schitterende wijk met een prachtige centrale speel- en ontmoetingsplek”.

Wijkcadeau: bijenhotel of vleermuizenhotel?

Ruud van den Boom reikte symbolisch een wijkcadeau uit. De aanwezige bewoners konden zelf een keuze maken voor hun wijkcadeau: een bijenhotel of vleermuizenhotel. Deze symbolische daad onderstreept het belang van een milieubewuste benadering binnen de wijk. De stemmen zijn nog niet geteld. Het wordt een spannende uitkomst! De kinderen uit de wijk waren duidelijk fan van het vleermuizenhotel. De ouders gaan voor het bijenhotel.

Opening feestelijke middag

Hierna genoten de aanwezigen van een gezellige middag vol plezier en entertainment. Voor de kinderen van Rodeborg was er een speciaal circusprogramma samengesteld, waarop zij enthousiast reageerden. Zij leefden zich uit als circusartiesten en vertoonden de meest moeilijke kunstjes. Natuurlijk werd ook gezorgd voor verfrissende drankjes en smakelijke poffertjes, waardoor de gasten in een feestelijke sfeer volop genoten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio