6.4 C
De Bilt

Samen met de stad: ‘WinterChills Breda’ voor kinderen en jongeren’

Bang om je te vervelen in de kerstvakantie? Na een succesvol SummerviBes de afgelopen zomer, start op 20 december het winterprogramma voor kinderen en jongeren: WinterChills. Activiteiten in alle wijken van Breda voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en jongeren van 13 tot 18 jaar. Er is voor hen een gevarieerd programma van sport- en cultuuractiviteiten en nog veel meer. Dus ook in Coronatijd is er genoeg te beleven. Partners in de stad waaronder Breda Actief, Nieuwe Veste, Surplus en Grote Broer en Zus organiseren dit programma samen met de gemeente.

Winterlicht en WinterChills

WinterChills is het activiteitenprogramma voor kinderen en jongeren. Het maakt onderdeel uit van het stadsbrede programma ‘Winterlicht’, waarin de gemeente Breda samen met vele partners initiatieven en activiteiten voor iedereen in de hele stad zichtbaar maakt, aanjaagt en stimuleert. Meer informatie over Winterlichtactiviteiten wordt binnenkort bekend gemaakt.

Activiteiten

Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar worden in de kerstvakantie met WinterChills verschillende gratis on- en offline activiteiten georganiseerd door heel de stad heen. De online activiteiten zijn tot 21 jaar, de offline activiteiten tot 18 jaar in verband met de toegestane aantallen. In samenwerking met de gemeente Breda, NAC Breda, mCon Esports en Breda University (BAas) organiseert Breda Actief twee grote esports toernooien speciaal voor Bredase jongeren tussen 10 en 21 jaar. De eerste week is het FIFA21 toernooi. De tweede week van de kerstvakantie staat in het teken van Rocket League. De NAC fundagen zorgen voor sportieve en muzikale activiteiten voor jongeren tot 18 jaar met een live finale. En natuurlijk zijn er tijdens de WinterChills nog veel andere sport & spel en culturele activiteiten in verschillende wijken en online. Voorop staat natuurlijk dat alle activiteiten voldoen aan de richtlijnen voor Corona die gelden.

Inschrijven

Kinderen en jongeren kunnen zich vanaf komende week voor één of meer activiteiten aanmelden via de website www.winterchills.nl . Hier is ook alle informatie over d e initiatieven en activiteiten van WinterChills, inclusief de activiteitenkalender. De activiteiten voor hbp-studenten (ook buitenlandse studenten) en van studentenverenigingen vallen niet onder de WinterChills programmering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio